Vis & water

Vliegvissen - baars met een grote B

24 mrt 2016

Het Haringvliet, Hollands Diep en Volkerak zijn de wateren waar Kim Coremans met de bellyboat en vliegenlat achter de grote baars aan gaat. In dit artikel doet hij de verschillende onderdelen van zijn zoektocht naar ‘Nederlands mooiste zoetwatervis’ uit de doeken.

Wateren met een gezamenlijke oppervlakte van zo’n 11.500 hectare, windkracht 5 Beaufort, soms flinke golven, winterse omstandigheden en dan toch de bellyboat in om met de vlieg op baars te vissen? Ja zeker! Met een bellyboat, waadpak en flippers heb je een zee aan vrijheid. Je kunt op plekken komen waar je als kantvisser onmogelijk bij komt en de bootvisser soms ook niet lekker uit de voeten kan (zoals in haventjes). Bovendien kun je heel erg gericht vissen doordat het voortbewegen en sturen met je flippers vrij weinig moeite kost. Je kunt dus al je concentratie steken in het uitvissen van een stek.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.