Vis & water

Witvissen - meer blauw aan de waterkant

24 mrt 2016

Vissend kun je de sores van alledag even loslaten. Dat geldt voor de gemiddelde burger, maar misschien nog wel meer voor politiemensen die vooraan staan bij ingrijpende gebeurtenissen als ongelukken en misdrijven. Tijdens de Nationale Politie Topcompetitie vissen zij in wedstrijdverband tegen elkaar. Hét Visblad nam een kijkje bij het treffen aan de Helomavaart.

Een lichte bries zorgt voor een kleine kabbel op de Friese Helomavaart. Terwijl in het aan de overkant gelegen natuurgebied de zang- en weidevogels kwetteren dat het een lieve lust is, zijn zeventig politiemensen druk bezig met het in orde maken van hun spullen voor de wedstrijd. Er zijn door Sportvisserij Fryslân – in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen en financiële steun van Sportvisserij Nederland – een aantal jaren geleden zoveel vissteigers aangelegd dat de wedstrijdleiding tussen elke deelnemer een steiger leeg kan laten. Iedere deelnemer heeft dus een flink stukje water voor zichzelf.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.