Vis & water

Wedstrijdvissen - WK Junioren

20 aug 2009

Het Juniorenteam Zoet in de leeftijdscategorie tot 22 jaar veroverde op het WK in Portugal de bronzen medaille. Dit was het resultaat van hun tomeloze inzet, noeste trainingsarbeid en een goed aanpassingsvermogen aan de omstandigheden ter plaatse. Dit eremetaal is een geweldige motivatie voor het Nederlandse Seniorenteam om op het WK in Almere ook te willen schitteren.

De Juniorenploeg tot 18 jaar nam ook deel aan het WK in Portugal. Dit team van Sportvisserij Nederland eindigde in Santa Justa op een ietwat teleurstellende achtste plek. Anouk van de Belt maakte deel uit van deze selectie en schoot voor ons de volgende WK-plaatjes van haar U22-collega's.

Karper en barbeel was op het WK het best te vangen aan de matchhengel. Dit betekende dat de Nederlanders zich in de trainingen een nieuw type visserij eigen moesten zien te maken.

Wil je serieus meedoen op een wereldkampioenschap, dan moet je op alles voorbereid zijn. Dit betekent dat je ruim in het materiaal moet zitten, dat bovendien tot op de kleinste details is afgestemd op de visserij ter plaatse.

Martijn van Jole in actie op de eerste dag van het WK in het Portugese Coruche. De tactiek om uitsluitend met de matchhengel gericht op barbeel te vissen bleek een goede zet. Nederland sloot dag één af met een keurige vijfde plek.

Luc de Werd eindigde als gevolg van een helaas verspeelde vis op dag twee niet op de derde, maar de vijfde plek in het individuele klassement. Desalniettemin viste hij in Portugal een erg sterk toernooi.

Bondscoach Jan van Schendel zag de U22-ploeg in de trainingsweek steeds beter voor de dag komen. De teamleden kregen de techniek en fijne kneepjes meer en meer in de vingers, met uiteindelijk een fraaie bronzen plak achter thuisland Portugal en Italië als resultaat. Nu mag de Nederlandse Seniorenploeg op het WK in Almere aan de bak om dit nog eens dunnetjes over te doen.

 

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.