Vis & water

Vliegvissen: vliegvinderapp

20 apr 2017

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) lanceerde op de Visma de Vliegvinderapp. Hiermee kun je aan de waterkant snel en gemakkelijk insecten determineren en de bijbehorende kunstvliegen achterhalen.

Voor vliegvissers zijn de insecten aan de waterkant en in het water leidend bij het vissen. Die staan op dat moment immers bij de vis op het menu en vergroten dus de kans op een succesvolle visdag. Maar zeker als beginnend vliegvisser is het geen sinecure om insecten te herkennen en op naam te brengen. “Daarom heeft de VNV de Vliegvinder-app ontwikkeld”, zegt Ron Mentink. “Het insect
is daarbij het vertrekpunt. Je ziet een bepaald diertje waarover je meer wilt weten. In de app doorloop je op basis van de uiterlijke kenmerken een beperkt aantal vragen, waarna je te zien krijgt welk insect het precies is. Op basis daarvan krijg je ook een overzicht gepresenteerd van welke kunstvliegen je kunt inzetten.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer vliegvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.