Vis & water

Zeevissen - Geep aan een zijden draadje

25 mei 2010

Geepvissen zonder haak. Het klinkt wat vreemd, maar kan prima met Silkekrogen. Zeevispionier Martijn Dekkers vertelt je de ins & outs van deze uit Denemarken overgewaaide techniek waarbij je met licht materiaal optimaal plezier beleeft aan Belone belone.

Hoe Martijn dit Deense supergaren precies inzet aan de Nederlandse kust, lees je in dit artikel. Hier volgen nog wat extra weetjes en handigheidjes voor deze nieuwe vorm van geepvisserij.

Je hebt relatief weinig materiaal nodig om met Silkekrogen te vissen. Een matchhengel, bijpassende molen in het 4000-formaat, 8/00 gevlochten hoofdlijn, 18/00 fluorocarbon onderlijn, bombetta, triowartel, speldwartel en klaar ben je.

Geep is een echte zichtjager die in de hoge waterlagen op prooivisjes jaagt. Met een snel gevist lusje Silkekrogen boots je perfect een visje na. Als de geep toehapt, raken de vele kleine tandjes in zijn snavelvormige bek verstrikt in het garen zodat je hem als het ware haakt.

Geep is een oppervlaktejager en daardoor goed te lokaliseren. Zeker vanaf een wat hoger gelegen punt kun je goed zien of en waar de geep zich ophoudt. Om de schitterng van het water weg te nemen is een zonnebril met polariserende glazen daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Geep is aan licht materiaal een super sportvis. Dus ruil je stugge strandhengel, grote zeemolen en dito geepdobbers in voor een lichte uitrusting en een zijden haak oftwel Silkekrogen. Op die manier heb je een nieuwe en veel leukere vistechniek voor de geep te pakken.

-> Meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.