Vis & water

Vuurdoop - Spaar je nagels met de split ring pliers

23 jun 2010

Eind april lanceerde Fox de compleet nieuwe Rage roofvislijn. Te midden van het fraaie assortiment kunstaas, hengels, onderlijnen en allerhande overige attributen, viel ons de Split Ring Pliers op. Met dit kleine, handzame tangetje verwissel je heel gemakkelijk een dreg en behoort het oneindig lange gefrunnik met splitringen definitief tot het verleden.

Of je nou met pluggen, jerkbaits, lepels of poppers vist; vissen met kunstaas betekent geregeld je dreggen vervangen. Want na verloop van tijd zijn je haakpunten te bot om er nog fatsoenlijk mee door te kunnen vissen. Of je wilt er gewoon één van de dreggen afhalen. Of een ander formaat dreg plaatsen. En de zeebaarsvisser moet er sowieso geregeld aan geloven vanwege de door het zoute water razendsnel roestende dreggen en splitringen. Aangezien dreggen meestal via een splitring aan het kunstaas zijn gemonteerd, zul je bij het vervangen van je dreg eerst de splitring moeten ‘splitten’.


Een potentiële nagelbreker in beeld.

Split 'em

Dit ‘splitten’ is in negen van de tien gevallen een zaak van met je vingernagel de boel open drukken, zodat je de haak of hele splitring van de ring af kunt draaien. Met koude vingers, kort afgeknipte nagels of een beetje haast is dit echter geen doen en een behoorlijk frustrerend klusje. Zeker als er sprake is van een uitschieter waardoor er een dreg fijn in je vinger prikt. Om dit probleem te tackelen, hebben ze bij Fox de Split Ring Pliers bedacht. Een ogenschijnlijk simpel, maar tegelijkertijd ontzettend functioneel product. Met dit tangetje knijp je de splitring super eenvoudig open, waarna het afdraaien van de dreg of splitring een fluitje van een cent is. Logisch dat dit tangetje met vlag en wimpel is geslaagd voor de Vuurdoop.

Knijp de splitring open en draai met je andere hand het kunstaas van de splitring af.


Het zaakje is een handomdraai los. Nieuwe dreg erop draaien en je kunt weer vrolijk doorvissen.

Kijk voor meer informatie op www.foxrage.com

-> Meer Vuurdoop

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.