Vis & water

Roofvissen: levensecht kunstaas

03 jun 2020

Kunstaasproducenten doen hun uiterste best om imitaties van prooivis er zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. De Pool Tomasz Czesnicki gooit wat dit betreft hoge ogen. Zijn handgemaakte en -geverfde shads geven het begrip ‘levensecht’ een geheel nieuwe dimensie. We bestelden wat van dit fraaie spul en namen aan de waterkant de proef op de som.

Dit keer schudden we – collega Joran Bal, fotograaf Sander Boer en ik – geen handen, zoals normaal gebruikelijk. Als we elkaar onderaan de dijk, langs de Lek bij Culemborg treffen is het namelijk 30 maart. We zitten midden in de coronacrisis en nemen de door het kabinet afgekondigde maatregelen in acht. Social distancing dus: we blijven minstens anderhalve meter uit elkaar. Dat moet prima kunnen op de brede kribben voor onze neus. Bovendien heeft Sander de ‘lange lens’ mee, dus op elkaar kruipen voor foto’s is tijdens
deze kunstaas-praktijktest ook helemaal niet nodig.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.