Vis & water

Roofvissen: fish art - vissen als kunst

12 jun 2021

Voor zijn collega’s bij Philips is hij Pieter Frank de Jong, maar sportvissers kennen vaak alleen zijn artiestennaam: Peter Perch. De veertigjarige illustrator maakt wereldwijd naam met tekeningen van vissen, sportvissers en het dierenrijk. Aan de Lek zoomen we in op zijn kunst die street art en traditionele technieken combineert.

In de hengelsportzaak was Pieter Frank vroeger niet alleen gefascineerd door de materialen die in de rekken hingen. “De look van de productverpakking riep vaak net zoveel bewondering op bij me. Mooie tekeningen van vissen boeiden me mateloos. Daar is mijn interesse in design en illustratie ontstaan”, zegt hij terwijl-ie zijn kunstaas lanceert. Die passie ontwikkelde zich verder via hengelsportboeken en -bladen, veldgidsen, gravures en prenten van vissen, encyclopedieën, Japanse mangastrips, biologieboeken en visatlassen. “Je doet inspiratie op en door eindeloos veel te oefenen – ook via het natekenen van mijn eigen vangsten – creëer je na verloop van tijd een eigen stijl. Die van mij is strak, grafisch en realistisch.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide