Vis & water

Witvissen: aastip - Meelwormen

16 nov 2021

Terwijl maden wél al heel lang populair haakaas zijn, heeft de larve van de meeltor – beter bekend als de meelworm – nooit dezelfde status gekregen. Wedstrijdvisser Jan van de Bovenkamp (58) legt in dit artikel uit waarom het vissen met meelwormen vaker een kans verdient.

Heb je al eens gezien hoe beweeglijk meelwormen zijn?”, kaatst Jan op een doordeweekse dag terug door de telefoon als we hem naar de vangkracht van het diertje vragen. “Zo hard als een worm of mestpier kronkelen ze misschien niet, maar neem van mij aan dat voorn, brasem en winde maar ook zeelt zo’n krioelende larve niet te versmaden vinden. Nog los van zijn verschijning is een meelworm bovendien een zeer eiwitrijk – en dus voedzaam – hapje, en bij het inprikken van de haak komt een specifieke geur vrij die zeer aantrekkelijk is voor vis.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.