Vis & water

Witvissen: Anja Groot wereldkampioen dobbervissen!

16 okt 2022

Anja Groot (34) is de nieuwe wereldkampioen dobbervissen bij de dames. In een zinderende finale pakte ze medio augustus in het Franse Gravelines met slechts 48 gram verschil de gouden medaille in het individueel klassement. Daarmee voegde ze alweer de vierde wereldtitel toe aan haar omvangrijke palmares.

Het verschil tussen Groot en de nummer twee, Díana Walter-Barna uit Hongarije, was minimaal: één of twee visjes. “Het zat ontzettend dicht bij elkaar”, blikt Groot terug op de 28e editie van het WK Dobbervissen voor dames. “Nadat ik de eerste wedstrijd een ‘twee’ had gevist, won ik op zondag mijn vak. Dat was ook nog spannend, want de Française in mijn sector ving meer vissen dan ik. Gelukkig waren die van mij een slagje groter.”

Na afloop van de wedstrijd waren de vangstgewichten vrij snel bekend, maar was niet duidelijk hoeveel andere vissers drie punten hadden. “Het duurde gezien de close finish even voordat de uitslag in het individueel klassement er was. Dat was echt zenuwslopend. Vanwege de spanning kon ik niet eens een croissantje eten.” Uiteindelijk bleek dat het verschil tussen Groot en Walter-Barna slechts 48 gram bedroeg. “De vijf visjes – in totaal goed voor zo’n 100 gram – die ik in de laatste tien minuten van de wedstrijd ving heb ik dus heel hard nodig gehad.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.