Vis & water

Witvissen: feedertips van een kampioen

16 nov 2022

De afgelopen veertig jaar heeft Edwin Timmer (53) het feedervissen drastisch zien veranderen. Speciaal voor Hét VISblad nam de kersverse winnaar van het Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen plaats aan een van zijn favoriete wateren: het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn. Aan deze Groningse vis-oase verklapt hij je zijn feedertips en -tricks.

Als 7-jarig jochie werd Edwin voor het eerst door zijn vader meegenomen naar de waterkant. Eerst met de vaste hengel, maar
al vrij snel ontdekte hij ook de feedertechnieken. “We visten aan dit kanaal, maar ook op het Ganzendiep en Ketelmeer. Met een fanatiek vissende vader kreeg ik snel handigheid in het witvissen”, blikt de Groninger terug. Vanaf zijn twintigste begon hij met wedstrijdvissen. Daarvoor reist hij nog steeds door het land en zelfs buiten de landsgrenzen. Voor goede vangsten hoeft hij het echter niet ver van huis te zoeken.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.