Vis & water

Roofvissen: trappen, varen en vangen

12 jan 2023

‘Praktischer dan een boot en een groter bereik dan de bellyboat’. Wat Tim Molier (42) betreft is er geen leukere manier van roofvissen dan vanuit de kajak. Hij neemt ons mee naar het Wantij aan de rand van Dordrecht om de vele voordelen van de viskajak te laten zien.

Hoe praktisch Tim’s speciale viskajak is, blijkt al direct zodra hij aankomt bij de rivier. Geen gedoe met traileren, geen bellyboat die moet worden opgepompt. Zijn Hobie komt gebruiksklaar van de dakdragers af. “Spullen erin, steunen monteren en we kunnen gaan”, klinkt het terwijl hij zijn tacklebox precies achter zijn comfortabel ogende stoel legt. Verder ligt alles binnen handbereik. “Dit model kajak is ontworpen voor sportvissers: hij is voorzien van hengelsteunen, een verschuifbare transducersteun en diverse opbergvakken”, wijst Tim als hij soepel in het oranje gevaarte plaatsneemt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.