Vis & water

Vuurdoop: Voorslag knooptool

20 apr 2023

Voor veel sportvissers blijft het consequent leggen van een goede verbindingsknoop tussen een dunne, soepele gevlochten hoofdlijn en een dikkere, stugge nylon of fluorocarbon leader een uitdaging. De Daiwa Sokkou Knot Tool is ontworpen dit gemakkelijker te maken en keer op keer perfect uit te voeren.

Het gepriegel wil in alle rust aan de keukentafel vaak wel lukken. Soms ben je echter genoodzaakt om ook aan de waterkant een voorslag aan de gevlochten hoofdlijn te verbinden. Hier zijn de ‘knoop-omstandigheden’ vaak minder ideaal, met bijvoorbeeld stevige wind, regen of weinig licht. Of wat dacht je van azende vis voor je voeten? Met trillende handen van de adrenaline is het lastig om de rust te bewaren en een in theorie makkelijke knoop netjes te leggen. Knooptools kunnen hierbij een helpende hand bieden.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.