Vis & water

Roofvissen - Nederlandse zeeforel

24 mei 2012

Bij Nederlanders staat vooral het Deense eiland Funen te boek staat als dé bestemming om op zeeforel te vissen. Dit terwijl de ‘schotjes’ gewoon onder onze eigen kust zwemmen. In het novembernummer van Hét Visblad vroegen we ons daarom al af of het mogelijk zou zijn om in eigen land gericht op zeeforel te vissen. Het antwoord daarop lees je in dit artikel van Lesley Luijer.

Eind 2008 is het voor mij begonnen, min of meer uitgelokt door enkele vismaten. We vroegen ons destijds af of het zinvol zou zijn om gewoon in eigen land gericht op zeeforel te vissen. Nog diezelfde winter werden de berichten over ‘per ongeluk’ gevangen zeeforellen nagepluisd en onder een vergrootglas gelegd. Daarbij viel vooral op dat de ‘schotzalmen’ – een bijnaam voor de zeeforel – met name in het Maasvlakte-gebied werden gevangen en bijna allemaal met klein kunstaas. Tijdens het vissen op zeebaars bij de blokkendam hadden wij bovendien al eens zeeforel achter ons fors uitgevallen kunstaas zien zwemmen, zonder dat ze beten. Belangrijke aanknopingspunten waar ik wat mee kon.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.