Vis & water

The end of the river

28 dec 2012

The End of the River is de veelzeggende titel van een documentaire die begin dit jaar is uitgekomen. De film toont de desastreuze gevolgen van waterkrachtcentrales voor vissen bij het ontbreken van visgeleidingssystemen. Maar de film laat ook zien hoe in Duitsland diverse projecten worden uitgevoerd waarbij vooral de aal op grote schaal alternatief vervoer wordt geboden.

Voor het hele artikel klik hier (pdf)

Aanvullende informatie:

In de eerste vier weken nadat de film The End of de River te zien was via de site van de EFTTA, hebben ruim 8.000 mensen de film bekeken.
De meerderheid van de kijkers komen uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar mensen van over de hele wereld hebben de film bekijken. Op YouTube, de YouKu, staat de Chinese versie die ruim 1.400 keer is bekeken. Klik hier voor het filmpje.

De film kan vis onderstaande link in het Engels, Frans of Duits worden bekeken. Klik hier voor het filmpje.
Een andere link naar de film is: Klik hier.

Duitse documentaire
In een (Duitse) documentaire is er aandacht voor ‘groene’ energie, die kwalijke gevolgen heeft voor de natuur. Naast wind- en bio-energie komen de waterkrachtcentrales aan de orde en de gevolgen daarvan voor migrerende vissen. Klik hier voor de duitse documentaire.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.