Vis & water

Witvissen - stoomcursus havenvissen

08 apr 2013

In de winter zoeken grote scholen blankvoorn de relatieve luwte en beschutting van (jacht)havens op. In hun kielzog volgt de witvisser. De typische wintervisserij van het havenvissen vraagt wel om een speciale aanpak. Jos van Avendonk is een ervaren ‘havenvisser’ en geeft een stoomcursus in de haven van Drimmelen.

Van half november tot half maart staat de visserij van Jos van Avendonk (51) in het teken van de havenvisserij. Als een van de drijvende krachten achter de wedstrijdcommissies van de hengelsportverenigingen Esox en De Brasem, organiseert hij ieder winterseizoen een groot aantal wedstrijden in het kader van de wintercompetitie. Iedere zaterdag- en zondagmorgen wordt er gevist, beurtelings in de haven van Drimmelen en die van Lage Zwaluwe. En tussendoor gaat Van Avendonk vaak ook nog even ‘oefenen’.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.