Regenboogforel

Regenboogforel

Zalmen en Forellen

Oncorhynchus mykiss, (Walbaum, 1792)*

Lengte afgebeelde vis: 60 cm
Lengte tot circa: 120 cm
V 25 cm.

Toelichting

Herkenning: 1. Over het gehele lichaam verspreid, inclusief de vinnen maar uitgezonderd de buik, komen zwarte stippen voor. 2. Over beide zijden loopt een horizontale purperen band. 3. Er is een vetvin aanwezig.
Verspreiding: Uitheems; vrij zeldzaam. Komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Wordt uitgezet in o.a. het brakke Veerse Meer en sommige andere Deltawateren. Uitzetting vindt ook plaats in kleine, intensief beviste hengelwateren.
Leefwijze: In Noord-Amerika kennen de meeste regenboogforelpopulaties geen trek van en naar zee. De paai vindt er plaats in beken, terwijl de dieren opgroeien in grote meren. Van en naar zee trekkende populaties (‘steelheads’) worden in veel mindere mate aangetroffen.
Voedsel: Voornamelijk insecten, insectenlarven, kreeftachtigen en soms kleine vissen.

Naamgeving: Rainbow trout Regenbogenforelle Truite arc-en-ciel

Een "V" betekent dat de vissoort in de Visserijwet is opgenomen.


Meer informatie

* Naam van de eerste auteur die de vissoort een wetenschappelijke naam gaf, en het jaar waarin dat gebeurde. Is de eerste wetenschappelijke naam nadien gewijzigd, dan staan de auteursnaam en het jaartal tussen haakjes.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.