Ruwe haai

Ruwe haai

Toonhaaien

Galeorhinus galeus, (Linnaeus, 1758)*

Lengte afgebeelde vis: 158 cm
Lengte tot circa: 195 cm
V

Toelichting

Herkenning: 1. Tweede rugvin veel kleiner dan de eerste en vrijwel even groot als anaalvin. 2. Staartvin met duidelijke onderlob. 3. Enkele rijen scherp gepunte driehoekige tanden.
Verspreiding: Noordoost-Atlantische Oceaan. Langs de Nederlandse kust minder algemeen en vooral tijdens de zomermaanden.
Leefwijze: Leeft nabij de bodem in open water tot een diepte van 200 meter. Kan zich over duizenden kilometers verplaatsen. De vrouwtjes zijn bij een lengte van 120-180 cm geslachtsrijp. Het vrouwtje zet geen eieren af, maar wordt inwendig bevrucht en brengt volledig ontwikkelde jongen ter wereld. Per keer worden 20-40 jongen van circa 40 cm lengte geboren.
Voedsel: Vooral vissen.

Naamgeving: Tope Hundshai Milandre

Een "V" betekent dat de vissoort in de Visserijwet is opgenomen.


Meer informatie

* Naam van de eerste auteur die de vissoort een wetenschappelijke naam gaf, en het jaar waarin dat gebeurde. Is de eerste wetenschappelijke naam nadien gewijzigd, dan staan de auteursnaam en het jaartal tussen haakjes.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.