Zeevissen: jij kunt helpen!

Vanaf juni 2020 is het mogelijk om met de VISsenscanner functie in de gratis VISsengids app de 74 Nederlandse zoetwatervissen te herkennen met je smartphone. Later in het jaar worden de Nederlandse zeevissen toegevoegd, hiervoor verzamelen we nog beelden om het algoritme mee te kunnen trainen.

Om dit algoritme te 'leren' herkennen, zijn veel, heel veel visfoto's nodig. Honderden foto's per vissoort. Jij kunt ons hierbij helpen, door je visfoto's aan ons op te sturen. Dat zorgt ervoor dat de Vissenscanner functie voor zeevissen nog sneller beschikbaar is. 

Dit mogen meerdere foto’s van dezelfde vis zijn, en de hoek mag variëren (rechterflank, linker flank, van voren enz.). Man-vis foto, vis op het dek of meetplank, enz. Zolang de vis maar volledig op de foto staat en herkenbaar is. Vage, overbelichte of onduidelijke foto's kunnen we uiteraard niet gebruiken.

Van onderstaande vissoorten zoeken we nog beelden:

adderzeenaald
ansjovis
blonde grondel
braam
brakwatergrondel
dikkopje
dikrugtong
driedradige meun
dwergbolk
dwergbot
dwergtong
Engelse poon
Franse tong
gevlekte griet
glasgrondel
goudharder
grote zeenaald
haring
harnasmannetje
horsmakreel
kever
kleine koornaarvis
kleine pieterman
kleurige grondel
knorrepos  
koornaarvis
kortsnuitzeepaardje
kristalgrondel
lange schar
langsnuitzeepaardje
lichtend sprotje
Lozano’s grondel
maanvis
mediterrane meun
mul
Noorse meun
Noorse zandspiering
rasterpitvis
sardien
schurftvis
slakdolf
smelt
snotolf
sprot
sterrog
tongschar
vierdradige meun
vijfdradige meun
voshaai
witje
zandspiering
zeestekelbaars

Aanleveren kan als volgt:

- Kleine aantallen foto's ontvangen we graag per soort, per mail naar info@mijnvismaat.nl. Let op: een mail mag maximaal 10MB groot zijn.

- Je kunt de foto’s eenvoudig via wetransfer sturen. Bij voorkeur de foto's per soort in mapjes sorteren.-> Klik hier voor de benodigde zeevissen

Jouw foto's zijn nergens zichtbaar

De foto’s worden alleen gebruikt om het algoritme te trainen en zijn nergens zichtbaar/ worden niet gepubliceerd.

Maak kans op een uniek vissoortenpakket

Onder de inzenders verloten we enkele unieke vissoortenpakketten met onder meer posters met alle Nederlandse vissoorten, de gedrukte vissengidsen, visknuffel en meer.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide