Controleurs INK Dames/Junioren

Als organisatie zorgen wij voor de controleurs. We doen dus geen beroep op deelnemers of hun vereniging. Maar degenen die het leuk vinden om ons deze dag te helpen en de vissers te faciliteren zijn meer dan welkom! Stuur dan een mailtje naar wedstrijden@sportvisserijnederland.nl.

Alle vissen worden door de controleurs teruggezet in de zee: CATCH AND RELEASE. Het leuke van de rol van controleur bij zeeviswedstrijden is ongetwijfeld het sociale aspect. Je kunt bij elke visser een praatje maken en bovendien de kunst afkijken van de gebruikte onderlijnen. Ook krijg je een aardig beeld van de visvangst op jouw stukje strand.
In het algemeen zal de controleur niet meer hoeven te doen dan te meten en eenmalig de steeknummers te verzamelen. Maar soms kan het ook nodig zijn om aanwijzingen te geven over de naleving van het reglement. Gelukkig komt dat bij het zeevissen zelden voor. Meestal gaat het dan om het vissen vanaf de waterlijn en/of praktische zaken. Een controleur heeft niet de bevoegdheid om een visser, bij een geconstateerde overtreding, uit te sluiten van de wedstrijd. Dit is pas achteraf voorbehouden aan de organisatie bij het opmaken van de uitslag. Deze werkwijze is er om ervoor te zorgen dat alle situaties gelijk worden beoordeeld. Wel maakt de controleur een aantekening van de constatering op de wedstrijdkaart van de betreffende visser.

Controleurs worden gewaardeerd om hun inzet, want ook zij zijn een hele dag onderweg om de vissers optimaal te faciliteren. Daarbij past het dat we hen ook voorzien van een prima instructie, zo’n twee uur voor de wedstrijd (zie de Richtlijn voorafgaand aan de wedstrijd). Zij verdienen alle waardering, want alhoewel we in de toekomst een verdere digitalisering willen, kan de wedstrijd alleen maar een succes worden, mede door hun inzet. Doorgaans blijkt een positieve reactie van de vissers zeer op prijs te worden gesteld.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide