Haaien, vleten en roggen van de zuidelijke Noordzee

3655
19 jan 2016

Dat er schitterende haaien, vleten en roggen thuishoren in de Noordzee, is niet alom bekend. Toch worden ze zo af en toe gevangen. En dan is het goed om te weten om welke soort het gaat. Daarom is de nieuwe zoekkaart 'haaien, vleten en roggen van de zuidelijke Noordzee' gemaakt.

De spatwatervaste kaart geeft per soort een heldere identificatie, zodat je precies kunt achterhalen welke soort je gezien of gevangen hebt. Verder geeft de kaart handige informatie voor zowel sport- en beroepsvissers als medewerkers van visafslagen over wat je wel en niet mag doen met deze bijzondere vissen. Zo weten heel veel mensen niet dat je een levende haai absoluut niet aan de staart moet optillen! Daardoor kan de ruggenwervel namelijk ernstig beschadigen.

Meld je vangst!

Sportvissers wordt gevraagd om elke gevangen haai, vleet of rog weer netjes los te laten. Veel van deze soorten zijn erg zeldzaam geworden en het zou prachtig zijn als we meer haaien, vleten en roggen in de Noordzee terugkrijgen. Vang je zelf een fraaie haai, vleet of rog? Dan kun je deze bijzondere vangst het beste melden via het meldformulier op www.haairog.nl. Op die manier krijgen we een beeld van hoe het gaat met deze zeldzame vissoorten van de Noordzee.


Partners zoekkaart

De zoekkaart Haaien & Roggen van de zuidelijke Noordzee is beschikbaar in drie talen (Nederlands, Engels en Frans) en is mede mogelijk gemaakt door: CVO, De Waddenvereniging, WWF, het Ministerie van Economische Zaken, IMARES, de Dutch Shark Society, NEV, de Zeehengelsport en Sportvisserij Nederland.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide