Nederlandse monstermeervallen in Studio Vis TV gemist?

9854
23 feb 2016

Kijk nu aflevering 8 van Studio Vis TV online terug! Afgelopen zondag in Studio Vis TV vertelden Janny Bosman en Jan Kamman over de opmars van de meerval in Nederland. Verder praten we met Brian Elward over het vliegvissen op zeeforel langs de Nederlandse kust en geven Juul Steyn en Ed Stoop tekst en uitleg over het vissen in de stad. Daarnaast blikt Ed vooruit op het nieuwe seizoen van Vis TV, dat 28 februari van start gaat op RTL 7.Bekijk hieronder de promo:Vliegvisfanaat Brian Elward zoekt ’s winters graag het zoute water op; speciaal voor de zeeforel. Zo’n zeven jaar geleden ontdekte Brian dat je voor het vliegvissen op deze ‘vis van duizend worpen’ niet per se naar Denemarken hoeft af te reizen. Sindsdien is het vliegvissen op Nederlandse zeeforel bij hem uitgegroeid tot een pure verslaving. In de uitzending van zondag vertelt Brian meer over deze bijzondere visserij.


Vliegvisfanaat Brian Elward legt alles uit over het vissen op zeeforel langs de Nederlandse kust

Meerval en Vis TV 2016

Sportvisserij Nederland heeft recentelijk onderzoek gedaan naar het unieke meervalbestand van de Westeinderplassen. Daarom schuift Jan Kamman (Sportvisserij Nederland) aan om te vertellen over de uitkomsten daarvan. Naast Jan Kamman zit ook duikster en onderwaterfotografe Janny Bosman aan tafel. Zij zoekt de meerval onder water op om ze te fotograferen. Onlangs had Janny nog een ontmoeting met een van de grootste meervallen van Europa.

In het derde studioblok geven Vis TV-presentator Ed Stoop en visgids Juul Steyn acte de présence om te vertellen over het vissen midden in de stad. De heren wonen immers in respectievelijk Den Haag en Amsterdam. Het thema ‘vissen in de stad’ krijgt ook een grote rol van betekenis in het andere gespreksonderwerp van dit derde studioblok: het nieuwe seizoen van Vis TV, dat zondag 28 februari van start gaat en twaalf afleveringen telt. Dit eenentwintigste seizoen heet ‘Stad & Land’ en Ed blikt zondag alvast vooruit op wat je zoal kunt verwachten in deze hagelnieuwe serie visavonturen.

Ed Stoop (l) en visgids Juul Steyn over het vissen in de stad en het nieuwe Vis TV-seizoen

Zelf kunstaas bouwen


In Vis TV Next reizen we deze keer af naar het Brabantse Roosendaal en gaan we op bezoek bij roofvisser Simon Torenbeek. Simon is een echte doe-het-zelver die zijn eigen kunstaas maakt. Gewapend met decoupeerzaag, hamer, boor, vijl en airbrush pistool laat Simon aan Ties Ittmann zien hoe je van een hardhouten plank een prachtige jerkbait maakt. En er is nog meer in de uitzending van komende zondag, want uiteraard ontbreken ook de overige vaste onderdelen Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis niet.

In Vis TV Next laat Simon Torenbeek zien hoe je een jerkbait maakt

Herhaling op VISTV.NL


Aflevering 8 van Studio Vis TV wordt zondag 21 februari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan is deze na de tv-uitzending direct online terug te kijken via http://www.tangrammedia-vistv.nl/film.php?id=378

Zondag 28 februari start het nieuwe seizoen van Vis TV. Vanaf dan kun je 12 zondagen op rij van 09.30 tot 10.00 uur genieten van nieuwe visavonturen van Ed en Marco. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.