Zondag in Vis TV: Bootvissen bij Oude Meer (video)

5932
29 jul 2016

Komende zondag gaan Ed en Marco in de herhaling van aflevering 10 van Vis TV Stad & Land bij het Noord-Hollandse Oude Meer achter de witvis aan. Niet vanaf de oever, maar vanuit een ouderwetse aluminium vlet met buitenboordmotortje. Deze boot brengt het duo op de mooiste visstekken van veenplas de Molenpoel, onder de rook van Schiphol.

Bekijk hier alvast de promo:
Vanaf de Ringvaart langs de Aalsmeerderdijk vaart het duo naar de Molenpoel – een uitgestrekt veengebied, ten zuidoosten van luchthaven Schiphol. Eenmaal aangekomen wanen Ed en Marco zich – omringd door zwaar begroeide eilandjes, wuivende rietkragen en een pittoreske molen – meteen in een andere wereld. En dan schijnt deze mooie veenplas ook nog eens over een goed witvisbestand te beschikken. Daar doen de laag overvliegende Boeings niets aan af.


Steekstokken


De boot wordt tegen een rietkraag vastgelegd door middel van twee steekstokken die het duo in de zachte veenbodem heeft verankerd. Daarna gaan er eerst een paar voerballen te water om de – hier naar verluidt – talrijke, grote blankvoorns op de stek te krijgen. Een trosje maden onder een licht pennetje maakt het plaatje compleet. Ed gebruikt hiervoor de bolognese hengel, Marco de matchhengel. Een simpele, beproefde en oud-Hollandse manier van witvissen. Al laat de witvis het vandaag behoorlijk afweten.


Weersomslag


Een mogelijke oorzaak is het zonnige weer in combinatie met het heldere water. Dit zorgt er vermoedelijk voor dat de vis voorzichtig en slechts mondjesmaat aast. Totdat de pen van Marco uit het niets toch ineens mooi wegloopt en een kleine blankvoorn even later voor de camera mag poseren. Als het weer even later dreigt om te slaan en er donkere wolken aan de horizon verschijnen, lijken de visomstandigheden te verbeteren. Of deze weersomslag de presentatoren ook een paar flinke blankvoorns en brasems oplevert, zie je zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7.


Vis TV Next


In Vis TV Next bezoeken we deze keer ‘vismeester’ Yannick Prinsen. Die geeft als vrijwilliger van WHV De Karper uit Winterswijk vislessen op basisscholen. Presentator Robert de Wilt bezoekt Yannick als hij aan groep 7 van basisschool St. Jozef zo’n visles geeft. Dat houdt in: eerst een stuk theorieles in het lokaal en daarna met de hele klas naar de waterkant. Ook Robert neemt een deel van de les voor zijn rekening om te ervaren hoe het is om jonge kids alles over het vissen te leren.


In Vis TV Next volgen we Vismeester Yannick Prinsen


Herhaling en Vis TV After


Aflevering 10 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide