Spannende laatste dag WK Korpsen Kust

3487
28 apr 2016

De twee Nederlandse teams op het WK Kustvissen voor Korpsen staan er op de laatste wedstrijddag heel verschillend voor. Vandaag probeert het korps van HSV De Edelkarper/Spro van plek twee te stijgen naar de eerste plek, het korps van HSV Groot Rotterdam/Rancar tracht van de twaalfde plek nog richting de middenmoot te klimmen.

De tweede wedstrijd op het WK werd noodgedwongen op een andere locatie gevist dan aanvankelijk was gepland (Raversijde bij Oostende). Het stormachtige weer noopte de organisatie de tweede wedstrijd vier uur later en op een ander strand (Knokke-Heist) te laten beginnen; anders was vissen simpelweg niet mogelijk geweest.

Wasmachine

Het water leek door de windkracht 6 wel op een wasmachine, maar met het juiste lood kon je de boel toch redelijk op zijn plaats houden. De vangsten waren in deze moeilijke omstandigheden matig, maar er was nog wel een visje te vangen. Naast de kleine botjes en zeebaarsjes (soms zelfs onder de minimum maat van 15 cm), kwamen er bij het Spro-team ook enkele leuke gulletjes op de kant.


Arjan Rijnberg.

Tweede plek

Daardoor pakte dit korps in de tweede wedstrijd de derde plek, waarmee ze de tweede plaats in het tussenklassement handen hielden. De Portugezen die op dag twee de leiding pakten, bleven met slechts één puntje verschil binnen handbereik. Het Rancar-team eindigde als tiende, wat hen een gedeelde en verdienstelijke zesde plaats opleverde.


Betere omstandigheden

Ook op de derde wedstrijddag werd uitgeweken naar het strand van Knokke-Heist. Het weer viel die dag echter mee, zodat er vistechnisch meer mogelijk was dan de dag ervoor. Het Spro-team ging weer sterk van start: alle teamleden wisten in no time vis te vangen. Met vakwinst voor Jan stam en Arjan Rijnberg eindigde De Edelkarper met een fraaie tweede plaats achter de Franse dagwinnaars. Het Rancar-team heeft een mindere dag en sluit af op een teleurstellende zestiende plaats.


Armel Spee.

Spannende finale

Vandaag is de laatste wedstrijd van het WK Korpsen Kust en probeert het korps van HSV De Edelkarper een gooi te doen naar het goud. In klassementspunten staan ze gelijk met de Portugese lijstaanvoerders van G.D.R Olhos de Algua, dus de eerste plek is zeker binnen handbereik. De mannen van HSV Groot Rotterdam gaan er in de afsluitende wedstrijd alles aan doen om door middel van een goed resultaat richting de middenmoot op te schuiven.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.