Visstroperij Hollands Diep: paling en fuiken inbeslaggenomen

8779
19 mei 2016

Op 8 mei zijn twee stropers aan het Hollands Diep op heterdaad betrapt toen zij met paling uit de griend stapten. De mannen waren “oude bekenden” van de BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland die al een tijdje onderzoek deden naar de activiteiten van deze mannen.

Eind april werden aan de zuidoever van het Hollands Diep nabij Willemstad twee vangklaar opgestelde fuiken aangetroffen. Omdat het vissen met fuiken in het Hollands Diep niet is toegestaan en de fuiken niet aan de gestelde eisen voldeden werd al snel duidelijk dat het om stroperij ging.

-> Lees het hele bericht op de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland

Gerelateerde berichten
12 apr 2016 'Laatste kans beroepsvisserij IJsselmeer' 8016 De visstand in het IJsselmeer is het afgelopen jaar weer verder achteruitgegaan. De beheersmaatregelen die de jarenlange neergang hadden moeten doen keren, hebben niet het gewenste effect gehad. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) geeft de beroepsvisserij echter toch nog een laatste kans om duurzaam te gaan vissen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 05 apr 2016 Rechtbank staat onbeperkte beroepsvisserij Biesbosch toe 11167 De rechtbank in Breda heeft de bezwaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland tegen de onbeperkte beroepsmatige visserij in de Biesbosch afgewezen. De sportvisserijorganisaties beraden zich momenteel over het in beroep gaan tegen deze teleurstellende uitspraak. 05 apr 2016 Intensievere controles illegale visserij IJsselmeergebied blijven nodig 7125 Bijna 10 kilometer aan staande netten en 134 fuiken. Dat is de vangst van anderhalf jaar intensievere controle op de naleving van de regels door de schubvisserij op het Markermeer en IJsselmeer. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) desgevraagd. Acht visserijbedrijven hebben een proces-verbaal gekregen. Alle netten zijn in beslag genomen. Van een groot deel van de netten is de eigenaar onbekend. 17 mrt 2016 'Beroepsvissers vissen Biesbosch leeg'; sportvissers willen quotum' 12223 DRIMMELEN - Viswedstrijden worden afgelast omdat er niks meer te vissen valt. In de havens van Drimmelen, Hank, Lage Zwaluwe en ook buiten de Biesbosch komt geen vis meer binnen zwemmen. 10 mrt 2016 Beroepsvissers betrapt op illegale vangst, OM doet onderzoek 6130 Tolkamer - Bij een onderzoek naar de illegale vangst van aal en wolhandkrabben in de Boven Rijn en Bijlandsch Kanaal in de omgeving van Tolkamer heeft het Milieu Rechercheteam (MRT) Oost-Nederland twee beroepsvissers op heterdaad betrapt. Naar aanleiding daarvan is nader onderzoek gedaan op een aantal adressen in onder meer Deventer. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. 25 feb 2016 Rechtszaak over beroepsvisserij Biesbosch 16149 Vrijdag 19 februari vond de rechtszitting plaats over de bezwaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland tegen de ongelimiteerde beroepsmatige visserij in de Biesbosch. 03 nov 2015 Illegale schietfuiken aangetroffen op het Ketelmeer 8966 Dronten - Inspecteurs van de Omgevingsdienst OFGV, Sportvisserij Nederland, en de NVWA hebben zondag vijf illegale schietfuiken aangetroffen in het Ketelmeer. In deze fuiken zaten meer dan 100 palingen en circa 60 wolhandkrabben.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.