21 mei Wereldvismigratiedag. Waar ben jij? (video)

4109
19 mei 2016

Wereldvismigratiedag vindt op 21 mei voor de tweede keer plaats en is een eendaags wereldwijd evenement over het belang van vismigratie. Meer dan 1.000 organisaties doen die dag mee. Ook in Nederland vindt een aantal mooie evenementen plaats waar je als kijker van harte welkom bent. Voor jong en oud!

Sportvisserij Nederland is één van de hoofdsponsors van Wereldvismigratiedag en zal in Nederland bij een aantal grote evenementen aanwezig zijn. We lichten enkele evenementen/ locaties van die dag uit.

Programma

De Afsluitdijk is die dag 'Europees hoofdkwartier'.

10:15 - In Den Oever wordt de vispassage geopend en het visvriendelijk spui- en schutsluisbeheer in gang gezet door Theo van de Gazelle, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Midden-Nederland.

12:45 - Aansluitend leggen we contact met Washington. Hier lanceren Jennifer Haverkamp, senior adviseur van John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken en Johannes Kramer, gedeputeerde Provincie Fryslân de Happy Fish©. De Happy Fish is straks het internationale symbool voor vrije vismigratie. De lancering vindt plaats op het hoofdkantoor van the World Fish Migration Foundation (WFMF) in Washington.

13:00 - Na de opening vertrekken we naar Kornwerderzand. Hier onthullen Klaas Kielstra, gedeputeerde provincie Fryslân en Cees Loggen, gedeputeerde provincie Noord-Holland op Kornwerderzand een ‘vismigratiebeleving’ in het tijdelijke informatiecentrum. 

Blije Vis

13:30 - ’s Middags wordt met alle genodigden het nieuwe online vriendenplatform blijevis.nl gelanceerd. Met het vormen van een zo groot mogelijke Blije Vis (Happy Fish) gaat de website online. Het wordt dé plek om meer te weten te komen over vis en vismigratie. Het platform is opgezet door de initiatiefnemers van de Vismigratierivier.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor een overzicht op kaart met alle evenementen en locaties.

Bekijk hieronder een oproep van Zeb Hogan, presentator van Nat Geo WILD's 'Monster Fish,':

-> Meer over World Fish Migration Day

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.