Tweede TC Karper wedstrijd: Bernisse

8594
25 mei 2016

Van 27 t/m 29 mei vindt de tweede wedstrijd plaats van de Topcompetitie Karpervissen 2016. De deelnemende koppels plaatsen komende vrijdag hun tentjes langs de oevers van de Bernisse in de gemeente Nissewaard. Dit langgerekte water kenmerkt zich door fraaie oevers en een redelijk karperbestand, bestaande uit oude monumentale vissen én - dankzij een Spiegelkarperproject - jonge spiegelkarpers met groeipotentie.

Na de eerste geslaagde wedstrijd aan de Otheense Kreek in Terneuzen ligt de Topcompetitie nog helemaal open. De verwachting is niet dat er op de Bernisse grote aantallen worden gevangen, waardoor de vangst van één of een paar vissen kan genoeg zijn om winnaar in de sector te worden en bij de top drie van de wedstrijd te eindigen. Voor een goed visweekend lijken de weersomstandigheden in elk geval gunstig: een vrij hoge temperatuur en enigszins wisselvallig.

Enkele vangsten tijdens de eerste wedstrijd van de Topcompetitie aan de Otheense Kreek in Terneuzen.


Spiegelkarperproject

Dankzij een driejarig Spiegelkarperproject Brielse Meer en de Bernisse, gestart in 2013, worden er tegenwoordig regelmatig spiegelkarpers op de Bernisse gevangen. De vissen doen het goed en de hardste groeiers zijn al boven de 20 pond gevangen. Het Spiegelkarperproject wordt gefinancierd door Sportvisserij Zuidwest Nederland en is volledig gedekt door de inkomsten uit de verkoop van de landelijke Nachtvistoestemming en Derde hengeltoestemming.

De mooie omgeving en de afwisseling van brede en smallere waterdelen maken de Bernisse een aantrekkelijk viswater.


Gunstige berichten

Volgens Marcel Aarden, coördinator van het Spiegelkarperproject Bernisse, hebben de deelnemers het komende weekend allemaal een goede kans op vis. In de afgelopen tien jaar zagen de lokale karpervissers de vangsten langzaam maar zeker afnemen, waarbij vooral de vangst van een spiegelkarper zeldzaam werd. Dankzij de uitzettingen is de verhouding schub en spiegel nu 50/50. Marcel: “De spiegels vertonen een prima groei, dus dat geeft hoop voor de toekomst. Het zijn nu al prachtige vissen en over een paar jaar hebben ze ook nog eens een heel mooi gewicht”.
 Marcel Aarden met enkele door hem gevangen SKP-spiegels en een fraaie schubkarper van het oorspronkelijke bestand.


Met dank aan Michel Hollaar

De Bernisse is geen gemakkelijk water, aldus Marcel, maar naar zijn idee is in elke sector vis te vangen. Marcel: “Ik ken genoeg jongens die een nachtje blanken, maar ik heb vorig jaar ook een instant sessie gevist waarbij ik samen met een maat vijf mooie vissen ving, waaronder enkele spiegelkarpers. De vangst van deze vissen hebben we grotendeels te danken aan de inspanningen van Michel Hollaar, die ons helaas begin dit jaar is ontvallen. Bij elke spiegel die we vangen denken we weer even aan hem."

De TC Karper

De Topcompetitie Karper wordt georganiseerd door De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) en Sportvisserij Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Carp Connections, Shimano, Pro Line Carp Products, De Tacklebox, VIPmedia (Karper en Beet), Spiegel Magazine, Dé Karperwereld, Hét Visblad en KarperWereldOnline (KWO).

Wedstrijdschema
2e wedstrijd: vrijdag 27 t/m zondag 29 mei, Bernisse te Nissewaard
3e wedstrijd: vrijdag 07 t/m zondag 09 oktober, Vlietland te Leidschendam-Voorburg
4e wedstrijd: vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober, Urkervaart te Noordoostpolder


Gerelateerde berichten
02 mei 2016 Geslaagd TC Karper weekend 5744 De eerste wedstrijd van de Topcompetitie Karpervissen 2016 is bijzonder goed verlopen. Een totaalvangst van 36 vissen, mooi verdeeld over de drie sectoren, resulteerde in een gezamenlijk vangstgewicht van maar liefst 307,56 kilo. De wedstrijd is gewonnen door het koppel John Hendriks en Paul Breedveld. Met vijf vissen en een totaalgewicht van ruim 46 kilo bleven ze Klaas en Chamel Keen nipt voor. Ook wonnen ze de prijs voor de grootste vis (13,7 kilo). Derde prijswinnaars werden Jesse Feuerriegel en Roy Kuijs, met een vangstgewicht van 32 kilo. 29 feb 2016 Michel Hollaar overleden 6462 Op zondag 28 februari is Michel Hollaar op 53-jarige leeftijd overleden bij een tragisch bedrijfsongeval. Namens De KSN, Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland gaan onze gedachten uit naar alle nabestaanden, de familie en Michel zijn vrienden. Michel Hollaar laat een vrouw en twee kinderen achter. 22 jan 2016 De Nationale Topcompetitie Karpervissen 2016 4931 Na drie jaren samenwerking met Sportvisserij Nederland heeft De Karper Sportvisserij Nederland ( De KSN ) in 2015 de Nationale Topcompetitie Karpervissen succesvol zelfstandig georganiseerd. Naar de deelnemende koppels is goed geluisterd en zijn een aantal aanpassingen zijn gedaan. O.a. het sector- en stekloten gebeurt tot tevredenheid van de deelnemers weer voor aanvang wedstrijd onder het oog van alle overige deelnemers, de wedstrijdleiding en overige aanwezigen. Mede dankzij het enthousiasme van de deelnemers zal De KSN ook in 2016 deze vierdelige wedstrijdreeks organiseren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.