Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden

4379
21 jun 2016

Sportvisserij Nederland heeft als doel om goede mogelijkheden te scheppen voor de uitoefening van de sportvisserij in Nederland. Dat doet zij onder meer heel concreet middels het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden.

Dit fonds ondersteunt de aanleg van voorzieningen aan het viswater, voor de visstand of voor de sportvisser. Die activiteiten kunnen heel divers van aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een paaigebied, een beluchtingsinstallatie, schuilhut, eigen clubhuis, trailerhellingen, vissteigers, visstoepen en visbotenhavens.Via vereniging


Aangezien het logistiek gezien niet haalbaar noch handig is om hiermee individuele sportvissers te bedienen, lopen de aanvragen voor een subsidie uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden via de hengelsportvereniging. Heb je als sportvisser daarom een bepaalde wens om de sportvismogelijkheden aan jouw viswater te verbeteren? Wend je dan tot je hengelsportvereniging om een aanvraag in gang te zetten.

Onderbouwing


Zo’n aanvraag bestaat uit een kort, maar goed onderbouwd plan waarin diverse aspecten aan bod moeten komen.

  • Wat is de aard van de maatregel?
  • Wat zijn de kenmerken van het viswater en het sportvisgebruik?
  • Wat zijn de kosten en hoe is de eigendom- en beheersituatie geregeld?
In combinatie met een duidelijke opzet van de financiering en de realisatietermijn kan de aanvraag vervolgens worden ingediend bij Sportvisserij Nederland.

Hoogte bijdrage


Besluit de commissie die de aanvragen beoordeelt positief, dan bedraagt de maximale bijdrage die per project kan worden verleend 50% van de externe kosten (tot maximaal € 10.000,-). De eigen bijdrage van de hengelsportvereniging dient minimaal € 2.000,- euro te zijn. Zo geeft Sportvisserij Nederland een eerste financiële aanzet en worden zo ook andere partijen aangemoedigd om eveneens een duit in het zakje te doen.

Ton subsidie


Jaarlijks stelt het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden van Sportvisserij Nederland € 100.000,- beschikbaar om  vernieuwende activiteiten met een wezenlijke en duurzame toegevoegde waarde voor de sportvisserij te realiseren. Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden ga je naar onze HSV Service.

Bron: Hét Visblad - juli 2016
Gerelateerde berichten
18 aug 2015 36 nieuwe vissteigers Othense kreek 6493 Hengelsportvereniging ONI Terneuzen heeft, mede dankzij een bijdrage uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden van Sportvisserij Nederland, 36 nieuwe vissteigers gerealiseerd aan de Otheense Kreek in Terneuzen. 03 sep 2014 Service en subsidie voor verenigingen 6532 Hengelsportverenigingen die de vismogelijkheden aan hun viswater willen verbeteren, kunnen hun licht opsteken bij de Verenigingsservice van Sportvisserij Nederland. Van vissteigers en -stoepen tot trailerhellingen en hekoverstappen; de Verenigingsservice biedt hulp bij de aanleg van sportvisserijvoorzieningen. 28 jul 2014 Nieuw clubhuis 5848 Hengelsportvereniging De Stuwkanters uit Belfeld heropende dit voorjaar haar grondig gerenoveerde clubhuis Vijverzicht. Mede dankzij subsidies van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg ging zo een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling. 04 jun 2014 Windmolen voor visvijver 5159 De vissteigers aan de visvijver Camps Koêl bij Kronenberg stonden doorgaans van november tot en met mei onder water. Het sterk wisselende grondwaterpeil was hier de oorzaak van. De plaatsing van een windmolen bracht oplossing voor hengelsportvereniging De Peelvissers. 11 jul 2012 HVZ timmert aan het water 6385 De hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ) is een vereniging met een actieve commissie Visstandbeheer die bestaat uit 9 personen. Een belangrijke doelstelling van deze commissie is het verbeteren van de toegankelijkheid van het viswater voor sportvissers. Lees in het bijgevoegde artikel hoe zij de aanleg van enkele nieuwe vissteigers in de Heerenhuissloot hebben aangepakt. 19 jun 2012 Renovatie botenhaven De Hengelsport 6291 De botenhaven in de Noorderkolk van Visserijvereniging De Hengelsport uit Zwolle is onlangs flink gerenoveerd. 28 nov 2011 Over vissteigers, visstoepen en trailerhellingen 7453 In de Verenigingsservice vind je vanaf vandaag een flink aantal beschrijvingen en ideeën om de sportvisserijvoorzieningen aan je viswater te verbeteren. Denk hierbij aan diverse typen vissteigers, trailerhellingen, visstoepen, hekoverstappen en andere aanpassingen aan het viswater en de visstekken. 11 jan 2011 Subsidiefonds: succesverhalen in de praktijk 7254 De aanleg van vissteigers, een trailerhelling of het opknappen van een botenhaven zijn sprekende voorbeelden van het verbeteren van de sportvisserijmogelijkheden. Aan deze projecten hangt echter ook een prijskaartje. Daarom biedt Sportvisserij Nederland met het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. 01 okt 2010 Steiger voor mindervaliden in Woudenberg 6394 Waterschap Vallei & Eem heeft de afgelopen weken een rolstoeltoegankelijke vissteiger aangelegd bij stuw Pothbrug in Woudenberg. De steiger is een initiatief van de Hengelsportvereniging "Ons Genoegen" uit Woudenberg.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.