Vismigratiekalender Haringvliet

3834
21 jul 2016

Wanneer de Haringvlietsluizen in op een kier gaan, kunnen trekvissen in het brakke water van het Haringvliet acclimatiseren voordat ze hun reis richting de Rijn en de Maas of zee vervolgen. Een vismigratiekalender brengt in beeld hoe zestien trekvissoorten na gebruik gaan maken van de nieuwe zoet-zout overgang.

Wanneer de Haringvlietsluizen in op een kier gaan, kunnen trekvissen in het brakke water van het Haringvliet acclimatiseren voordat ze hun reis richting de Rijn en de Maas of zee vervolgen. Een vismigratiekalender brengt in beeld hoe zestien trekvissoorten na gebruik gaan maken van de nieuwe zoet-zout overgang.
Gerelateerde berichten
24 jun 2016 Visser opnieuw betrapt op vissen in dioxinegebied: boot kwijt 15453 Een beroepsvisser is gisteren opnieuw aangehouden bij de Haringvlietsluizen voor het vissen in een dioxinegebied. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben de man op heterdaad betrapt. Daarbij is ongeveer 65 kilo wolhandkrab en 120 kilo paling door de NVWA in beslag genomen. 19 mei 2016 21 mei Wereldvismigratiedag. Waar ben jij? (video) 4114 Wereldvismigratiedag vindt op 21 mei voor de tweede keer plaats en is een eendaags wereldwijd evenement over het belang van vismigratie. Meer dan 1.000 organisaties doen die dag mee. Ook in Nederland vindt een aantal mooie evenementen plaats waar je als kijker van harte welkom bent. Voor jong en oud! 17 mei 2016 Lichtprojectie ‘opent’ Haringvlietsluizen 11320 De Haringvlietsluizen gaan op 20 en 21 mei even ‘open’. Met een lichtprojectie bij de Haringvlietdam in Stellendam, vragen de zes natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet* aandacht voor trekvissen als de steur; vissen die migreren tussen de zee en de rivieren. Dit gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat. 18 apr 2016 Steuren via Haringvliet naar zee (video) 4616 De steuren die in juni 2015 in de Rijn zijn uitgezet door Wereld Natuur Fonds, Sportvisserij Nederland en ARK Natuurontwikkeling hebben geen moeite gehad de Noordzee te vinden. Anders dan bij de uitzetting in 2012, zijn er nu ook steuren via het Haringvliet naar zee gezwommen. Daaruit blijkt dat een open Haringvliet van groot belang is voor een gezonde populatie steuren. 30 mrt 2016 Unieke proef terugkeer verloren mosselbanken en oesterriffen ingang Haringvliet 4868 Het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling zijn begonnen met een unieke proef om mosselbanken en oesterriffen in de Noordzee te laten terugkeren. Nabij de ingang van het Haringvliet zijn vandaag de eerste schelpdieren op de bodem geplaatst. 17 mrt 2016 Ruim 70 ha nieuwe, unieke getijdennatuur aan het Haringvliet 6189 Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds tekenden vanmiddag (17 maart) in Stellendam een overeenkomst waarmee ruim 70 hectare landbouwgrond aan het Haringvliet wordt aangekocht. Dit wordt omgevormd naar nieuwe natuur. Hier krijgt unieke getijdenatuur met kreekjes, slikken en schorren door de invloed van zoet en zout water weer een kans.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.