Eerste EK training begonnen

3672
18 jul 2016

Vandaag 18 juli is de eerste echte trainingsdag van het EK in Almere op het parcours aan de Lage Vaart dat enkele weken voor het kampioenschap gesloten is geweest voor alle sportvissers. Vissen mag nu weer en de meeste van de 26 deelnemende landen zijn aan het oefenen met de verwachting dat de visserij steeds een stukje beter wordt dan enkele weken terug tijdens de Meerlandenwedstrijd. Toen was er naast kleine voorn en baars namelijk amper grote vis als brasem te vangen.

De verwachting is echter dat door nu elke dag te vissen en gedoseerd te voeren meer vis wordt aangetrokken. Vooralsnog lijkt het daarop, want toen wij vanmorgen met bondscoach Jan van Schendel belden klonk hij meer tevreden dan tijdens die eerder genoemde Landenwedstrijd begin deze maand. Er werd nu immers overal wel vis gevangen en ook diverse brasems oftewel de ‘bonusvissen’.

Wel houdt Van Schendel als slag om de arm dat wanneer er onverwacht toch weinig vis langs het parkoers zwemt de eerste trainingsdag na een visloze periode wel eens de beste visdag van het hele evenement kan zijn. Laten we echter positief blijven en er van uitgaan dat het mooie weer van deze dagen steeds meer mooie vangsten geeft en een fantastisch Europees Kampioenschap.

Torenhoog favoriet zijn op dit moment zondermeer de ‘profs’ uit Engeland die in feite elke visserij op witvis - onder alle omstandigheden – beheersen. Zeker een kanaalvisserij als die in de Lage Vaart in al z’n facetten. Maar zegt Van Schendel: “Laten we vooral ook Frankrijk niet vergeten en ook Polen dat de laatste jaren telkens van zich doet spreken. Of juist een volslagen outsider die ineens toeslaat zoals Duitsland onlangs op het WK Feedervissen in Servië. Natuurlijk doet Nederland als thuisland mee voor een podiumplaats, maar het is nu eenmaal een feit dat sommige landen op papier er op dit moment beter voor staan dan wij.”

Op onze vraag wat voor visserij de vele supporters en andere belangstellenden de komende dagen op het wedstrijdparcours kunnen verwachten, denkt Van Schendel dat het toch vooral vissen met de lange vaste hengel tot maximaal 13 meter gaat worden. Alleen als de vangsten tegenvallen en de grote vis amper thuis geeft op vaste stok afstand moet er mogelijk met de matchhengel tegen de andere oever van de vaart worden gevist. We gaan het straks allemaal zien!

Voor een impressie van het naderende EK: NOS Journaal 18 juli 2016, 12:00

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide