Nieuw rapport brengt wereldwijde fraude met vis aan het licht

3305
08 sep 2016

Volgens een nieuw rapport van Oceana, de grootste internationale organisatie voor zeebescherming, zijn vissoorten overal ter wereld verkeerd gelabeld. Dat betekent dat je misschien een andere vissoort op je bord krijgt dan je hebt besteld.

In het rapport dat op woensdag 7 september werd vrijgegeven, beoordeelt Oceana meer dan 200 gepubliceerde visstudies uit 55 landen in alle continenten, met uitzondering van Antarctica. Uit de analyses blijkt dat er in elke studie sprake is van fraude. Concreet: een vijfde van de meer dan 25.000 onderzochte vismonsters werd verkeerd gelabeld.

In de meeste gevallen gaat een goedkope vissoort door voor een duurdere, waardoor consumenten te veel betalen in winkels en restaurants. “Wie vis koopt of bestelt wordt het meest getroffen door de fraude”, zegt Kimberly Warner , auteur van het rapport en onderzoekster bij Oceana . “De wanpraktijken schaden niet alleen consumenten. Mensen die moeite doen om vissen legaal te vangen en correct te labelen zijn eveneens de dupe van deze frauduleuze praktijken.”

-> Bron/ lees het hele bericht op hetnieuwsblad.be

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide