Verslag 3e TC Karper wedstrijd

2693
11 okt 2016

De derde wedstrijd van de Topcompetitie Karpervissen heeft van vrijdagmiddag 7 oktober t/m zondagochtend 9 oktober plaatsgevonden aan de oevers van de recreatieplas Vlietland bij Leidschendam. De vangsten vielen tegen: er zijn slechts vier karpers gevangen, waarvan twee door het winnende koppel John Hendriks en Ricardo Eerland.


Op de eerste wedstrijdavond waren na drie uur vissen al drie karpers gevangen. Dit leek een voorbode van een visrijk weekend, maar al snel liet de plas zich van zijn lastige kant zien. Ondanks de ruim opgezette stekken leek de ‘lijndruk’ funest voor de activiteit van de karper.

Knappe prestatie

Op zaterdagochtend ving het koppel Hendriks & Eerland hun tweede vis, waarmee ze hun positie als koploper verder veilig stelden. Omdat er zaterdag en zondag verder geen karpers meer zijn gevangen, werden ze zondagochtend uitgeroepen als winnaar van de wedstrijd. Een knappe prestatie, vooral omdat dit de derde wedstrijd op rij is waarop het koppel de eerste plaats in hun sector behaalt.

De TC Karper

De Topcompetitie Karpervissen bestaat uit vier wedstrijden, gevist door heel Nederland. De organisatie is in handen van de KSN en Sportvisserij Nederland. Het prijzenpakket is beschikbaar gesteld door Carp Connections, Pro Line, Shimano, de Tacklebox en de mediapartners Karper Magazine, Spiegel magazine, Dé Karperwereld en KWO.

Bij de wedstrijd aan de recreatieplas Vlietland is gebruik gemaakt van het clubgebouw van de Leidse Hengelaarsbond, waarvoor dank!
De vierde en laatste wedstrijd van de TC Karper zal plaatsvinden 28 t/m 30 oktober in de Urkervaart tussen Tollebeek en Urk.
Bij deze wedstrijd was het gebruik van een boot toegestaan om een gehaakte vis veilig te landen.


Op sommige stekken was het gebruik van lieslaarzen of een waadbroek noodzakelijk.

De eerste vangst op vrijdagavond voor John Hendriks en Ricardo Eerland.

Al snel werd een tweede vangst gemeld door Mark Koenders en Richard van Leeuwen.

Binnen drie uur naar aanvang wist het koppel Henk Meppelink en Henri Eshuis eveneens een karper te vangen.

Zaterdagochtend en een fraaie tweede vis voor John en Ricardo.

Prima weersomstandigheden én een prima sfeer aan de oevers van de recreatieplas.


John Hendriks en Ricardo Eerland met hun eerste prijs (ticket voor de WCC Qualifier), de prijs voor de zwaarste vis (midweek Fishing resort Du Der) én een jaarabonnement op Spiegel Magazine.


Richard van leeuwen en Mark Koenders wonnen elk twee Shimano hengels, een waardebon van de Tacklebox en een jaarabonnement op Dé Karperwereld.


Henri Eshuis en Henk Meppelink met hun Pro Line aaspakket en een jaarabonnement op Karper Magazine.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide