Ruim 200 ha. nieuw viswater in de VISpas!

7556
28 okt 2016

In oktober zijn er door nieuwe huurovereenkomsten en het actualiseren van visrechten veel nieuwe wateren bijgekomen die met de VISpas (landelijk) te bevissen zijn. Daarnaast heeft een aantal verenigingen hun water landelijk ingebracht, zodat elke VISpashouder hier kan vissen.

Deze keer is er vooral in Friesland veel water bijgekomen, waar dat de laatste keer vooral Limburg betrof.

De wens van bijna elke sportvisser is om in zoveel mogelijk water te vissen met één VISpas. In Nederland is dat al heel mooi geregeld en kun je met een willekeurige VISpas al in ruim 90% van het water terecht. Zeker als je het vergelijkt met andere Europese landen zoals Engeland, België, Duitsland en Frankrijk.

We streven er samen met federaties naar om nog meer water in de VISpas te krijgen en roepen verenigingen op om hun water in de gezamenlijke lijst zo veel mogelijk in te brengen, zodat sportvissers in heel Nederland terecht kunnen.

VISplanner actueel

De nieuwe wateren zijn gebundeld in een extra aanvulling oktober 2016 (.pdf) op de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Sportvissers die nog gebruik maken van de papieren lijsten dienen deze aanvulling te printen. Deze aanvulling wordt niet standaard geleverd bij de VISpas 2017.

Op de VISplanner zijn alle wateren inmiddels al ge-update. De VISplanner website en de apps geven zo direct de meest actuele situatie weer.Hieronder een greep uit de nieuwe wateren verdeeld onder de verschillende federatie gebieden (klik op een water om de VISplanner direct te openen):

Sportvisserij Fryslân:

Sportvisserij Midwest Nederland: (ingebracht door HSV Ons Genoegen-Almere)

Sportvisserij Zuidwest Nederland:

Naast bovenstaande wateren is er op de VISplanner ongeveer 50 hectare water bijgekomen, verdeeld over het Lauwersmeer en het Stroomkanaal Stavoren.

Gerelateerde berichten
03 okt 2016 VISpas 2017 komt eraan! 18278 2016 zit er nog lang niet op, maar de voorbereidingen voor VISpas 2017 zijn al in volle gang! In november worden de eerste passen al het land in gestuurd naar de verenigingen en sportvissers en vanaf begin december kun je de VISpas 2017 online bestellen via www.vispas.nl. 29 sep 2016 Oproep verenigingen voorbereidingen VISpas 2017 6138 Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de VISpas 2017, zodat alle sportvissers (leden) straks op tijd de passen krijgen van hun verenigingen. Sportvisserij Nederland vraagt verenigingen om alvast een aantal voorbereidingen te treffen. Alle verenigingen hebben hierover ook een brief en een email ontvangen. 26 aug 2016 Weer meer water in de VISpas 10731 Met de VISpas mag je vanaf nu in nog meer water in Nederland vissen. Verder zijn de nachtvis- en derdehengelmogelijkheden in de Limburgse Maas uitgebreid. Alle wijzigingen zijn inmiddels doorgevoerd op VISplanner en dus aan de waterkant meteen rechtsgeldig. 22 aug 2016 Wil jij de papieren lijsten blijven ontvangen? Geef je voorkeur dan nu door! 7767 De huidige papieren Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren is geldig tot en met 2018. We streven ernaar om de volgende druk van deze lijst EN de bijbehorende aanvullingslijsten zo veel mogelijk digitaal te verspreiden. Standaard zullen we deze lijsten dan ook niet meer op papier verspreiden, tenzij je anders aangeeft. 27 mei 2016 Aanvulling viswateren: nog meer water 6908 De georganiseerde hengelsport is druk bezig meer visrechten te verwerven. In de maand mei zijn er weer zes wateren bijgekomen en is er helaas ook één verdwenen uit de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Daarnaast zijn er voor een aantal wateren regels aangepast. 06 apr 2016 Meer water in de VISpas en VISplanner update 6575 De Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren wordt één keer per 3 jaar gedrukt. Regelmatig wordt er echter nieuw water toegevoegd aan deze lijst. Tussentijdse veranderingen worden opgenomen in de Aanvullingslijsten. In de VISplanner zijn alle aanvullingen meteen verwerkt. 04 feb 2016 Nog meer water in de VISpas 8667 Sinds het verschijnen van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2016-2017-2018, eind vorig jaar, is er nu al weer extra water bij gekomen. In dit bericht een overzicht. 08 jan 2016 Meer water in de VISpas! 6914 Als VISpashouder heb je in 2016 meer sportvismogelijkheden tot je beschikking. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2016 - 2017 - 2018 is weer veel extra viswater toegevoegd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.