Komend weekend Hengelsport- en Botenbeurs 2016 Jaarbeurs Utrecht

4492
28 nov 2016

Het belooft weer een spektakel te worden op de Hengelsport- en Botenbeurs komend weekend. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 december is er in de Jaarbeurs Utrecht voor iedere sportvisser wat wils. Drie dagen lang kun je je vergapen aan de nieuwste molens, de beste aasjes, prachtige hengels en schitterende visboten.

Deze 16e editie is de beurs wederom groter, mooier en beter dan de voorgaande jaren. Met een vloeroppervlak van 20.000 m2 is het de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Europa. Vorig jaar trok de beurs rond de 18.000 toeschouwers. Voor zowel jong als oud is er een uitgebreid programma. Sportvisserij Nederland is aanwezig met een grote stand waar je Ed en Marco kunt ontmoeten en waar je terecht kunt met vragen over de VISpas 2017, nieuwe wateren, de Visplanner en zaken als het zeebaarsdossier.

Stekkie

En dat is niet alles. Er wordt door Sportvisserij Nederland in samenwerking met onder andere de KSN (karpervissers), VNV (vliegvissers) en de SNB (snoekvissers) een leuk Stekkie Jeugdparcours uitgezet met allerlei vragen om mooie prijzen mee te winnen. Bij de te bezoeken stands worden de kinderen op een verantwoorde wijze geholpen bij hun speurtocht. Het parcours is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat bol van activiteiten en leidt de jeugd over de Hengelsportbeurs langs verschillende standhouders.Deelname aan het Stekkie Jeugdparcours is gratis. Bij de entree van de Hengelsportbeurs ontvang je een deelnamekaart. Deze kaart laat je aftekenen bij elke activiteit die je doet. Tegen inlevering van een volledig afgetekende deelnamekaart krijg je bij de stand van Sportvisserij Nederland (stand 52) als bonus een goed gevulde tas met leuke sportvis-gadgets.

Weggeefacties

Ook zijn er weer de nodige weggeefacties georganiseerd in samenwerking met de exposanten. Zo ontvangen iedere dag alle eerste 350 bezoekers onder de 16 jaar een gratis Mitchell vishengel. Kinderen onder de 12 jaar kunnen bovendien gratis mee met een volwassenen. Geen enkele reden meer om de kids thuis te laten dus! Bezoekers boven de 16 jaar ontvangen een lot waarmee je kans maakt op een goed gevulde goodiebag of een shoptegoed van € 250,-. Houd daarnaast goed de Facebook pagina’s van de beurs en de Carpsquare in gaten want ook daar zijn schitterende prijzen te winnen.


Carpsquare

Het ‘karperplein’ is inmiddels een begrip en traditie onder karpervissers. Alle laatste nieuwtjes op het gebied van karpervissen scoor je op de carsquare. Denk aan de nieuwste producten, inspirerende lezingen van bekende karpervissers en natuurlijk de beste aanbiedingen. Uiteraard is er ook voldoende om in te slaan voor komende seizoen. Boilies, hengels, molens, voerboten, endtackle, beetmelders, bivvy's, luggage, (outdoor)kleding en nog veel meer!


Roofvis walhalla

De roofvissers kunnen hun hart ophalen op de beurs. Experts als Bertus Rozemeijer, Luc Coppens, Marco Kraal, Henk Simonsz en Roy Vanstreels vertellen alles over succesvolle vistechnieken voor het vangen van snoek, snoekbaars, baars, roofblei en meerval. Dat niet alleen, ze kunnen het je zelfs demonstreren in de gigantische waterbak met levende vis!


Vaste stokken show

Aan de witvissers is ook gedacht. Nieuw dit jaar is de vaste stokken show. Ben je in de markt voor een nieuwe vaste stok? Op de beurs kun je tientallen vaste stokken bekijken. Merken die onder andere mee doen zijn:: Rive, Garbolino, Sensas, Preston Innovations (Primo Distribution), Arca, Brwoning Xitan (Zebco), Maver (M&M Hengelsport), Evezet en JVS. Verder is er iedere dag om 13 uur een lezing over witvissen verzorgd door Jan van Schendel (vrijdag en zaterdag) en Jan van de Bovenkamp (zondag).


Boten

In 2016 wordt ook de lijn doorgezet die het predicaat ‘Botenbeurs’ verdient. De aanschaf van een visboot staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van menige sportvisser en de Utrechtse beurs in dé plek bij uitstek waar ‘vraag en aanbod’ op botengebied elkaar ontmoeten. Standhouders laten hun mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders zien, terwijl geïnteresseerden alles mooi kunnen vergelijken, prijzen kunnen aanvragen, inruil kunnen bespreken of afspraken maken over proefvaarten of bezoek aan de showrooms.

Hengelsport- en Botenbeurs 2016


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.