Nieuw water in de VISpas

8660
05 jan 2017

In 2017 zullen we regelmatig meer water toevoegen aan de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren. Soms zijn dat wateren die voorheen slechts door één vereniging bevist mochten worden. In andere gevallen zijn het compleet nieuwe wateren voor de sportvisserij. De wateren zijn inmiddels toegevoegd in de VISplanner.

Na het verschijnen van de papieren Aanvulling 2017 zijn er dus nog meer wateren bij gekomen en zijn ook enkele regels veranderd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de digitale Aanvulling van januari 2017 (pdf).

Let op: als je gebruik maakt van de VISplanner (app of mobiele website), hoef je deze niet te printen. Maak je nog gebruik van het boekje? Print deze digitale aanvulling van januari en neem hem dan samen met de papieren Aanvulling 2017 mee naar de waterkant.

Enkele nieuwe landelijk bevisbare wateren van deze maand worden hieronder genoemd. Klik op het water en ga meteen naar de VISplanner om het water te bekijken.

Hengelsport Federatie Midden Nederland

- Haven Alphen aan de Maas 

HSV de Niedorpen te Niedorp (Federatie MidWest Nederland)


Wijziging regelgeving zeebaars


Vanaf 1 januari 2017 heeft Raad van Europese visserijministers de regels met betrekking tot zeebaars veranderd.

In tegenstelling tot wat op pagina 2 staat in de Aanvulling 2017 geldt voor de zeebaars het volgende: van 1 januari tot 1 juli 2017 geldt er bij het vissen in zee, de kustwateren en in de zeegebieden dat een sportvisser geen zeebaars in bezit mag hebben; de zogenoemde "bag limit" is dus 0. Vanaf 1 juli 2017 mag een sportvisser maximaal 1 zeebaars in bezit hebben.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.