Update: toegankelijkheid windmolenparken nog steeds onzeker

3038
29 mrt 2017

Het is nog steeds onzeker wanneer en onder welke voorwaarden de windmolenparken voor de kust worden opengesteld voor sportvissers. Voor 1 april zou duidelijkheid komen over het medegebruik van de windmolenpark, maar helaas zijn de energiesector en Ministerie van Economische Zaken nog steeds in onderhandeling.

Oorspronkelijk was het plan om met ingang van het vaarseizoen 2017 – 1 april van dit jaar – de windparken open te stellen voor kleine visboten en charters. Helaas is de datum van openstelling van de windmolenparken voor doorvaart en hengelsport voorlopig nog onbekend. Op de achtergrond speelt een verschil van inzicht tussen Ministerie en parkeigenaren over de strekking van het medegebruik. De openstellingsdatum is daar in sterke mate van afhankelijk. 


Staatscourant

Zodra de officiële datum bekend is waarop je als sportvisser de parken in mag, wordt dit gecommuniceerd in de Staatscourant. Uiteraard lees je dit dan ook op de website van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide