VNV lanceert gratis Vliegvinder-app

4380
07 mrt 2017

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) lanceerde op de Visma de Vliegvinder-app. Deze gratis nieuwe app is een unieke tool voor vliegvissers. Hiermee kun je aan de waterkant snel en gemakkelijk insecten determineren en de bijbehorende kunstvliegen achterhalen.

Vliegvissers weten dat insecten een belangrijke voedselbron voor zijn vissen. Maar welk insect tref je aan? En welke imitatie hoort daarbij? Tik in wat je ziet en het antwoord verschijnt op je scherm. Of het insect nu onder, boven, of het langs het water voorkomt. En je weet dan ook direct welke kunstvlieg je moet hebben.

Zo werkt het

De eerste stap bij het gebruik van de Vliegvinder-app is het determineren van het insect. Aan de hand van vragen over en plaatjes van het uiterlijk kom je vanzelf uit bij het insect dat je aan de waterkant hebt gezien. Heb je het insect gevonden, dan krijg je de informatie over dit dier. Daarbij moet je denken aan algemene en seizoensgebonden informatie, vistips, Engelse/Latijnse namen en zoekmogelijkheden op internet.

Tik je vervolgens op het plaatje van het insect, dan krijg je een overzicht van alle imitaties uit de Vliegenzoekmachine. Door een kunstvlieg te selecteren, kun je de bindinstructie of -film hiervan raadplegen.


. . 

In de app is veel kennis samengekomen. Het gaat om de meest voorkomende insecten langs en in het water. Dit gecombineerd met meer dan 500 kunstvliegen, waarvan ook de bindinstructie of bindfilm te raadplegen is. Verder is de Vliegvinder-app aangevuld met informatie over insecten, vistips en seizoensinformatie.

Een 'must have', zeker voor de beginnende vliegvisser die zijn of haar weg nog moet vinden in deze uitgebreide materie. Maar ook voor de meer ervaren vliegvisser die zijn of haar kennis op peil wil houden. 

Gratis te downloaden

De Vliegvinder-app is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store.De app is zo ontwikkeld dat je geen internetverbinding nodig hebt om hem te gebruiken, maar voor het raadplegen van de bindinstructies en -films die gekoppeld zijn aan de Vliegenzoekmachine is dit wel een vereiste – nou is de kans dat je aan de waterkant vliegen gaat binden ook niet heel erg groot.

VNV-leden hebben tenslotte een streepje voor, want zij kunnen ook de vliegbindpatronen uit De Nederlandse Vliegvisser (het magazine van de VNV) bekijken die in PDF-bestandsformaat aan de app zijn gelinkt.

Subsidie


De Vliegvinder-app is ontwikkeld door de VNV en mede mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Middels het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden werd een financiële bijdrage van € 2.500,- beschikbaar gesteld voor deze app die een bijdrage levert aan de kennis op het gebied van de sportvisserij. Klik hier voor meer informatie op de website van de VNV.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.