Vis TV feedervissen aan het Haringvliet gemist? (video)

6046
13 mrt 2017

In de tweede aflevering van Vis TV reisden Ed en Marco afgelopen zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.


De laatste jaren raakte het Haringvliet steeds meer in de vergetelheid bij witvissers. Aan Ed en Marco de taak om voor het oog van de Vis TV-camera te kijken of dat wel terecht is. Als het duo op de eerste stek arriveert, ziet het er in ieder geval veelbelovend uit. De forse keien maken het ietwat lastig om de uitrusting aan de waterkant te krijgen. Uiteindelijk staat alles toch op zijn plek. Tijd om de lijnen nat te maken.

Bekijk hier alvast de promo:Improviseren

Terwijl het duo geniet van de schitterende omgeving, blijven de hengeltoppen echter roerloos richting horizon wijzen. Wat Ed en Marco ook proberen, voorlopig schittert de vis door afwezigheid. Vissen is improviseren en daarom besluit Ed het over een andere boeg te gooien. Hij maakt ver uit de kant een nieuwe voerplek. Hopelijk ligt daar de sleutel tot succes. Zowaar begint deze ‘verre’ feederhengel even later al heftig te stuiteren. Een kleine blankvoorn zorgt ervoor dat eindelijk de nul wordt weggepoetst.


Nadat alle spullen staan, kan het feederen beginnen.


Waterplantenoverlast

Toch wordt het na deze eerste vis wederom akelig stil. Ed en Marco besluiten daarom te verkassen naar ondieper water tussen Hellevoetsluis en de Haringvlietdam. Op deze nieuwe stek is het water een stuk helderder. Zouden hier dan die lappen van brasems huizen waar het water om bekend stond? Het duo komt er echter al snel achter dat helder en ondiep water alle ruimte geeft aan waterplanten. Grote wiervelden zorgen ervoor dat de presentatoren lang moeten zoeken naar een wiervrije plek. Als het tweetal eindelijk een schoon stuk vindt, is het ook nog een hele kunst om tijdens het binnendraaien niet verstrikt te raken in een oerwoud van waterplanten.


Ed met een mooie blankvoorn.


Verdachte bewegingen

Nadat er de nodige kilo’s wier op de oever zijn gedraaid, beginnen Ed en Marco ernstig te vermoeden dat alle verhalen over het huidige Haringvliet kloppen. Ze vragen zich hardop af of het verstandig is om op deze stek te blijven of dat het tijd wordt om weer te verkassen. Uiteindelijk beginnen de feedertoppen dan toch verdachte bewegingen te maken. Of dit ook de zo gewenste vloermatten van brasems oplevert, zie je in de tweede aflevering.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide