Vis TV Zeeuws karperbal gemist? (video)

6421
18 apr 2017

In de zevende aflevering van Vis TV reizen Ed en Marco af naar Zeeland. Daar gaan ze karpervissen in de eeuwenoude veste van Middelburg. Hier schijnt namelijk een prachtig bestand aan fraaie schubkarpertjes te zwemmen.

Bekijk hier alvast de promo:Zeeland staat bekend als dé zeevisprovincie. Toch kun je zowel in de Zeeuwse kreken als in de stadsgrachten van diverse Zeeuwse steden ook uitstekend op karper vissen. De polderschubs gedijen prima in het (licht) brakke water. Als de Vis TV-presentatoren op een verrassend koude najaarsochtend in Middelburg arriveren, is het water door de vele regenval een stuk troebeler dan normaal. Als dat maar geen nadelig effect heeft op het aasgedrag van de vis…


Een visdag in Middelburg begint uiteraard met een heerlijke Zeeuwse bolus.

Bolussen en maïs

Na een heerlijke Zeeuwse bolus en een bak koffie, wandelt het tweetal eerst door het stadspark naast de veste. Ze hopen zo wat actieve karper te spotten en goede stekken te vinden. Ed ziet een prachtige rietkraag en strooit rond de rietstengels meteen wat maïs uit blik en kleine voerpellets. Hij start deze aflevering met de penhengel. Marco spot actieve karper in een brede kom aan de overkant. Om deze vis te kunnen bereiken, tuigt hij zijn anderhalf ponds karperhengel op om mee op ‘afstand’ te vissen.


Ed moet alle zeilen bijzetten om een sterke polderschub te kunnen landen.

Snel succes

Als het pennetje van Ed staat en Marco’s hengel op de pieper ligt, kan het wachten beginnen. Veel tijd om te ontspannen heeft het duo niet: de beetmelder van Marco begint al snel te piepen. Hij kan meteen aan de bak en vangt een beresterke Zeeuwse schubkarper. Ed besluit daarom ook wat verder weg te gaan vissen met de feederhengel. Ook hij heeft vervolgens snel succes en na puik teamwork weet Ed zijn vis langs de rietkraag in het net te dirigeren. Benieuwd of het tweetal na deze goede start nog meer vissen op de onthaakmat weet te krijgen? Kijk dan komende zondag om 09.00 uur naar Vis TV op RTL 7.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.