Monitoringsdag Oostvoornse Meer op 27 mei

3359
02 mei 2017

Op 27 mei organiseert de Werkgroep Oostvoornse Meer in samenwerking met de VNV een monitoringsdag. Op deze dag kunt u het nuttige met het aangename verenigen: vissen in het Oostvoornse Meer, meehelpen aan een bestandsonderzoek, informatie uitwisselen en ook nog eens kans hebben op een leuke beloning.

Met deze jaarlijks terugkerende dag hoopt de werkgroep meer inzicht te verkrijgen in de samenstelling van het visbestand van het meer. Vangstregistratie kan daarbij een grote rol spelen. Daarom nodigen we zowel vlieg- als kunstaasvissers graag uit om te vissen in het meer om aan het eind van deze dag de vangstgegevens in te leveren bij de organisatie. De deelnemers met de meeste en de grootste vissen ontvangen een fraaie beloning.

Voor de deelnemers hebben we vanaf 08:00 uur de koffie klaar staan bij strandpaviljoen de Stormvogel aan de noordoever van het meer. Tijdens de koffie geven we de deelnemers een korte instructie en voorzien we ze van een vangstregistratie formulier. Waarna gevist kan worden van 09:00 tot 13:00 uur.

Informatief programma

Na de lunch hebben we een informatief programma. Joop Burger zal aanwezig zijn om hengels en vliegenlijnen exact te classificeren. Hans Bock schreef daar in de laatste Nederlandse Vliegvisser een interessant artikel over. Daarnaast geeft Ferdy Geerdink (een van de EFFA instructeurs) een korte werpclinic met tips. Altijd handig aan het winderige Oostvoornse Meer!

Verder geeft Hyppo Wanders een lezing over het OVM en zal Avicentra aanwezig zijn met een informatieve stand. Een mooie gelegenheid om je OVM-spulletjes aan te vullen. Voor de visser met de meeste en de grootste vissen hebben we ook nog een aardigheidje in petto.

Aanmelden

Redenen genoeg om deel te nemen aan deze monitoringsdag. Je kunt je aanmelden via monitoring@vnv.nu. Kijk voor meer informatie op de website van de VNV.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.