Aflevering 1 Bart leert vissen terugkijken (video)

9384
16 mei 2017

Afgelopen zondag kon je op jeugdzender Nickelodeon de eerste aflevering van het nieuwe hengelsportprogramma Bart leert vissen zien. In deze serie krijgt presentator Bart Boonstra les van Viskid Boaz. Hun avonturen zijn vier weken lang op zondagochtend vanaf 09.40 uur te volgen op televisiezender Nickelodeon. Kijk nu de eerste aflevering online terug.

Waar de jeugd normaal gesproken leert vissen van volwassenen, zijn de rollen in Bart leert vissen juist omgedraaid. Presentator Bart Boonstra is de beginner en Viskid Boaz de expert. Nederlands bekendste jonge sportvisser en vlogger – met een eigen YouTube kanaal vol visvideo’s – neemt Bart mee naar de waterkant om te laten zien hoe leuk, makkelijk en spannend sportvissen is.

Kijk hier de volledige aflevering terug:Enthousiasmeren

De serie is bedoeld om kinderen van 6 tot 12 jaar enthousiast te maken voor het sportvissen. Zij zien – net als ouders die meekijken – hoe ontspannen en veelzijdig vissen is en dat je dichtbij huis met weinig materiaal al veel plezier kunt hebben. Sportvissen is de perfecte manier om kinderen naar buiten te krijgen, weg van hun smartphone en de computer. Deze eerste kennismaking met de hengelsport is als het goed is aanleiding om met een ouder en meer ervaren iemand naar de waterkant de gaan. Want dat is natuurlijk bij uitstek de plek waar je pas echt leert vissen.


In de eerste uitzending gaan Bart en Boaz witvissen.


Dichtbij huis vissen

In de vier uitzendingen van tien minuten komt iedere keer een andere hengelsportdiscipline aan bod. In de eerste aflevering gaan Bart en Boaz in de bebouwde kom witvissen met de vaste hengel. Een week later probeert het tweetal karper te vangen met de dobber en in de derde uitzending leert Bart hoe je moet snoeken met kunstaas. Het duo sluit de serie af met een wedstrijd om te kijken wie de meeste karpers kan vangen met de vaste stok en bungeejump elastiek.


Een schitterende spiegelkarper zorgt voor een hoop spektakel aan de waterkant.

Samenwerking

De nieuwe kinderserie Bart leert vissen is een unieke samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de wereldwijd opererende televisiezender Nickelodeon. Sportvisserij Nederland is betrokken geweest bij de totstandkoming van de uitzendingen en heeft zowel inhoudelijk als financieel een bijdrage geleverd aan dit nieuwe sportvisprogramma.


Tijdens het snoeken met kunstaas vangt Boaz een prachtige snoek.

Vier weken lang

De serie Bart leert vissen wordt vanaf zondag 14 mei vier weken lang om 09.40 uur uitgezonden op Nickelodeon. Bovendien wordt iedere uitzending op de woensdag daarop herhaald om 13:20. De afleveringen zijn daarnaast ook terug te kijken op www.bartleertvissen.nl en via de gratis Nickelodeon app.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.