Viscoaches en vismeesters gezocht

3828
27 mei 2017

Sportvisserij Zuidwest Nederland is een promotiecampagne gestart om Viscoaches en Vismeesters te werven voor het geven van vislessen aan kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool.

De vislessen op basisscholen zijn een groot succes. Om nog meer kinderen op een leuke en laagdrempelige manier met de sportvisserij in aanraking te brengen, streeft Sportvisserij Nederland ernaar om dit jaar nog meer vislessen te verzorgen dan de 400 lessen die in 2016 op tal van basisscholen werden gegeven. Daarvoor zijn gediplomeerde Vismeesters en Viscoaches (vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportverenging) nodig.

Wervingscampagne

Daarom is Sportvisserij Zuidwest Nederland een campagne gestart om Viscoaches en Vismeesters te werven. Middels posters en folders die zijn verspreid via de hengelsportzaken worden sportvissers opgeroepen om mee te helpen bij de vislessen op de basisschool. Vismeesters krijgen een gratis cursus van Sportvisserij Nederland (één avond) en ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor elk gegeven visles.

Visles 

Vismeesters geven vislessen op de basisschool. Deze les bestaat uit een uurtje (vis)biologie in de klas, gevolgd door een visexcursie aan een water in de buurt van de school. Bij dat laatste onderdeel assisteren diverse Viscoaches. De vislessen zijn gratis aan te vragen bij Sportvisserij Nederland. Kijk op www.vissenschool.nl.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide