Videocompilatie duikexpeditie Noordzee (video)

4543
04 jul 2017

De Stichting Duik de Noordzee Schoon kijkt terug op een succesvolle tiendaagse expeditie bij de Doggersbank. In dat gebied, ten oosten van NoordEngeland, heeft het expeditieteam nieuwe en zeldzame diersoorten ontdekt, zijn onbekende wrakken doorzocht en is een recordaantal visnetten opgeruimd. Check de video's!

Het team kwam eind juni terug in de haven van Scheveningen. De expeditie is een initiatief van Stichting Duik de Noordzee Schoon, samen met Stichting De Noordzee. Zij willen het belang van natuurlijke en kunstriffen in de Noordzee op de kaart zetten. Het expeditieteam bestaat uit marien biologen, amateurarcheologen, ecologen, fotografen, filmers en supportduikers.

Dit keer zijn er twintig duiken gemaakt (720 duikmanuren) op negentien verschillende locaties met 29 duikers. Er zijn diersoorten ontdekt die nog niet eerder in Nederland waren gezien, zoals gekleurde naaktslakken. Ook zijn zeldzame waarnemingen gedaan, waaronder juweelanemonen, eetbare zeeappels, octopussen en twee Noordelijke dwergvinvissen.

Spooknetten: dode zeehond


In totaal is 6000 kilo 'spooknetten' opgeruimd. Die vormen een gevaar voor vissen, kreeften en krabben. Ook een enkele dode zeehond is erin gevonden. Ook zijn nog eens tien onbekende wrakken onderzocht, zodat onderzoekers de identiteit ervan (en het verhaal erachter) kunnen gaan achterhalen.

Bekijk de video's:

-> Bestel hier het prachtige boek 'IN DE DIEPTE, hoogtepunten uit tien duikexpedities in de Noordzee’ voor maar 25 euro.

Gerelateerde berichten
19 jun 2017 Duikexpeditie verkent verre Nederlandse natuurgebieden en wrakken op de Noordzee 3669 Stichting Duik De Noordzee Schoon is op 16 juni vertrokken voor de 11de duikexpeditie op de Noordzee. Deze 10-daagse reis, Expeditie Noord, 200 zeemijlen van Nederland, staat in het teken van het ontdekken van mariene grensgebieden met andere landen die aan de Noordzee liggen en waar nooit eerder is gedoken. 30 zeer ervaren sportduikers verzamelen zoveel mogelijk biologische en archeologische gegevens op 20 locaties, verwijderen afval (met name spooknetten, lood, vishaken en kunstaas), fotograferen en filmen. 07 nov 2016 Nieuw in onze webshop! Boek ‘IN DE DIEPTE, hoogtepunten uit tien duikexpedities in de Noordzee’ 5663 34 duikers, waaronder fotografen en wetenschappers, hebben zich gezamenlijk ingespannen om een prachtig koffietafelboek te maken over de Noordzee ter afsluiting van 10 expedities die Stichting Duik de Noordzee Schoon samen met het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee sinds 2011 heeft georganiseerd. Een ware musthave voor (zee)sportvissers, duikers en liefhebbers van onderwaterfotografie en mooie verhalen. Vanaf nu in onze webshop te koop! 20 jun 2016 Duikers halen 2000 kg visnetten uit Noordzee (video) 6376 Duikers van Expeditie Zuid 2016 verwijderen bijna 2 ton visnetten en ontdekken een zeer zeldzame diersoort voor Nederland. 15 sep 2015 Duikers vinden Duitse onderzeeër en nieuwe diersoorten in Noordzee 5635 De 9-daagse duikexpeditie van Stichting Duik de Noordzee schoon heeft spectaculaire resultaten opgeleverd. Het duikteam vond nieuwe en zeldzame soorten op de kunstriffen van de Doggersbank, Klaverbank en Bruine Bank. Net over de grens met Engeland is een Duitse onderzeeër gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Tevens hebben de duikers 2000 kg netten, lood en ander afval geborgen. 20 aug 2013 Duikers maken 100 scheepswrakken schoon (video) 11338 Scheveningen - 20 augustus 2013 - Vandaag hebben duikers van Bescherm een wrak het 100ste wrak schoongemaakt in de Nederlandse Noordzee.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.