WK Kustvissen Junioren van start

2926
17 jul 2017

Na de opening van het WK Kustvissen voor Junioren (zaterdag) en de officiële training (zondag), is het vandaag tijd voor de eerste wedstrijden. Zowel de U16 als U21 ploeg zijn na een paar dagen de stranden in Noord-Frankrijk te hebben verkend helemaal klaar voor de strijd.

Onder de vlag van Sportvisserij Nederland en officiële sponsor Tronixpro zijn dit jaar twee Oranje teams afgereisd naar het WK Kustvissen voor Junioren. Aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk – op de stranden ten zuiden van Calais tot iets voorbij Boulogne-sur-Mer – strijden de Nederlandse teams in de leeftijdscategorie tot 16 jaar (U16) en in de categorie tot 21 jaar (U21) om de prijzen. De afgelopen dagen hebben beide teams gezamenlijk – in het kader van de fraternité (broederschap) – de vijf mogelijke parcoursen verkend waar de wedstrijden gaan plaatsvinden.

Wisselende omstandigheden

De verkenningssessies vonden onder wisselende omstandigheden plaats, maar de trainingsdagen leverden aardig vis op. De vangsten bestaan voornamelijk uit botten en zeebaars(jes), afgewisseld met een enkele pieterman. Wat dat betreft hebben de juniorenteams voorlopig niets te klagen. Of dat in de wedstrijden ook zo is, zal vanaf vandaag gaan blijken. Daarbij is het weer wel een factor van belang: dit heeft behoorlijke invloed op de benodigde tactiek, waarbij de Nederlanders de ene beter beheersen dan de andere.

Middag- en avondwedstrijden

Hoe een en ander voor beide ploegen gaat uitpakken, zal later vandaag blijken. De wedstrijden op het WK Kustvissen voor Junioren starten iedere dag om 16.00 uur en eindigen om 20.00 uur. De eerste update over de verrichtingen van beide teams publiceren we morgenochtend op onze website. Tot en met de laatste wedstrijd op donderdag 20 juli doen we hier verslag van de verrichtingen van de Nederlandse teams.

De juniorenploegen op weg naar een trainingssessie aan het strand in Noord-Frankrijk.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide