Goud voor Engelsen, verrassend zilver voor Finnen op WK Korpsen Zoet

4436
31 jul 2017

De Engelsen hebben dit weekend het goud binnengesleept op het WK Zoetwatervissen voor Korpsen. Het Nederlandse Maver Zammataro team behaalde een tiende plaats. De Finse ploeg – met daarin twee Nederlanders – werd verrassend tweede.

Na de trainingsweek werd al duidelijk dat het parcours aan het Canal de Saint-Quentin in Noord-Frankrijk erg lastig was. De diversiteit in de verschillende vakken bleek groot waardoor er voor ieder vak een andere tactiek was vereiste. Het lukte het Nederlandse team daarom maar niet om optimaal te presteren. De eerste wedstrijddag op zaterdag verliep dan ook teleurstellend en team Maver Zammataro eindige op een twaalfde plaats. 

Betere tweede dag

Op de tweede dag gokte het Nederlandse team op grote vis. Ze gingen meer voeren en mengden meer leem door het voer in de hoop op grote brasem. De harde wind maakte het echter lastig voor alle ploegen. Er sneuvelden zelfs een aantal hengels tijdens enkele windvlagen. Ondanks deze lastige omstandigheden, liep het beter waardoor de heren uiteindelijk toch nog op de tiende plek eindigden in het eindklassement.

Achteraf bleek dat de winnende Engelsen en de Fransen (plaats 3) en Italianen (plaats 4) vol op de kleine vis waren gedoken. De Engelse ploeg liet wederom zien tot de absolute wereldtop te horen en wist alleen al op dag één ruim 600 vissen te vangen. Met een eindtotaal van 1.171 vissen gingen zij er na twee dagen vissen met het goud vandoor.
   

Fotografie: Martijn Bakker.

Nederlands succes

Grote verrassing van dit WK was het Finse team met daarin Nederlanders Ramon Pasmans en coach Dieter Breuer. Na de eerste dag stond het team zelfs op de eerste plek. Met een geheel eigen aanpak wisten zij na twee dagen het zilver veilig te stellen. Een alles of niets strategie van veel voeren – bestaande uit veel leem, grondvoer, levende muggenlarven en casters – betaalde zich uit en bracht veel grote vis op de kant. Het team wist zich hierdoor staande te houden tussen de toplanden en zette de beste prestatie ooit neer voor een Finse ploeg.

Alle uitslagen van het WK Korpsen Zoetwatervissen voor Korpsen vind je hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.