Ruim honderd Duitse vissers hengelen weekendje in IJssel: 'We willen vis terug kunnen zetten' (video)

12413
21 aug 2017

Ruim honderd Duitse vissers hebben dit weekend in de IJssel gevist. Voor hun plezier, maar ook omdat ze in Nederland gevangen vis terug mogen zetten. Dat laatste mag in hun eigen land niet. RTV Oost maakte een leuke reportage.

"We hebben heel goed gevangen. Snoek, snoekbaars en baars", vertelt visser Steffen Leusing. "De grootste vis was 1,05 meter. We hadden een snoekbaars van 84 centimeter. Dat was echt leuk." "Als we in Nederland vissen en we vangen snoek of snoekbaars, willen we de vis terug kunnen zetten", vertelt Leusing.

Bekijk de reportage:Luister het radio-fragment:'Je moet ze doodmaken'


Gevangen vis terugzetten, dat mag in Duitsland niet. Leusing: "Je mag ze niet terugzetten. Je moet ze dood maken. Dat is wat veel jonge vissers niet willen."

'Koesteren: foto maken en terugzetten'


"Als je sportvissers bent, dan voelt dat niet goed", vertelt Ed Piek van Sportvisserij Oost-Nederland. "Als je een mooie vis vangt, wil hem koesteren: een foto maken en gauw terugzetten."

Volgens de Duitse vissers zwemt in Nederland meer grote vis dan in hun land. "We merken dat in Nederland de kans groter is om een grote vis te vangen."

Wedstrijdje Nederland - Duitsland


De Duitsers hebben al aangegeven dat ze volgend jaar terug willen komen. Er zijn zelfs plannen om een wedstrijdje te houden. "Wat is er nou mooier dan tegen de Duitsers een wedstrijdje te houden?" lacht Piek. "We kunnen het voetbal, we gaan het rechtzetten bij het vissen."

Gerelateerde berichten
21 jun 2017 Visplannen? Check eerst de Viskalender! 17151 Op Fishing in Holland vind je de zeer praktische en gloednieuwe Nederlandse Viskalender. Daarop zie je precies wanneer het nu de beste periode is om bepaalde vissoorten te vangen in Nederland. De kalender geeft ook een overzicht van de gesloten tijden. 02 mei 2017 Nieuw: Fishing in Holland - Hét startpunt van je visvakantie (video) 9628 Sportvisserij Nederland lanceert www.fishinginholland.nl: hét vertrekpunt voor een vistrip in eigen land. Hier vind je de gaafste bestemmingen en beste accommodaties voor de sportvisser – of je nu met je vismaten eropuit wilt of met het hele gezin op vakantie gaat. Laat je inspireren door wat Nederland op hengelsportgebied allemaal te bieden heeft! 22 sep 2016 Sportvistoerisme kan beter benut 4860 Nederland is een echt sportvisland. Nergens in Europa heb je zoveel viswater binnen handbereik: zoet en zout, van sloten en plassen tot kanalen en rivieren. Jaarlijks komen dan ook talloze buitenlanders in ons land vissen. De toeristischrecreatieve waarde van de sportvisserij is groot, maar kan nog wel beter worden benut. 01 apr 2015 RecFishing Forum geeft 25 miljoen Europese sportvissers een stem in EU 5444 Vorige week was de kick-off van het Forum voor recreatieve visserij en aquatisch milieu in het Europees Parlement. In dit forum dat verschillende keren per jaar bij elkaar komt, wisselen Europarlementariërs van gedachten over uiteenlopende zaken met vertegenwoordigers van de European Anglers Alliance (EAA) en de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.