Visblad TV: strandbaarzen (video)

13740
21 sep 2017

Zeebaarsvissen kan grofweg in twee takken worden onderverdeeld: enerzijds de kunstaasvisserij rond havens en pieren, anderzijds het strandvissen met lange poken en zagers. Jeroen Hoving combineert beide takken van sport. Vanaf het strand vist hij met een lichtgewicht spinhengel en kunstaas uiterst subtiel op zeebaars.

In zijn waadpak steekt Jeroen behoorlijk af tegen de voornamelijk Duitse badgasten op het strand. De toeristen ontwijkend ploegt hij door het mulle zand naar de eerste stek. Op deze zomerdag in juli ligt de zee er kalmpjes bij door de aflandige wind. Voor de doorsnee strandvisser is dit geen ideale situatie: een stevige branding zorgt doorgaans voor actieve vis, zo is de gedachte. Toch heeft de 27-jarige Noord-Hollander er alle vertrouwen in. “Het afgaand tij zorgt voor genoeg beweging onder water. En vanwege het rustige weer kun je nu juist erg licht en subtiel vissen.”

Check het volledige artikel in Hét Visblad - oktober, maar bekijk hieronder alvast de video:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide