Bioscooppremière documentaire 'Vele gezichten van de Zevenhuizerplas' (video)

7263
06 okt 2017

De eerste onderwater natuurdocumentaire in Nederland over natuurschoon in de recreatieplas beleeft deze maand zijn bioscooppremière. In de documentaire van Robert Hughan & Arthur Scheijde is een hoofdrol weggelegd voor de snoek.

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen. Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onderwater als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.

Snoek

Een snoek neemt de kijker gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. De kijker ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen en boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.

Première

De film wordt vertoond tijdens het International Wildlife Film Festival 2017 te Rotterdam op vrijdag 27 oktober om 20.30 uur en op zaterdag 28 oktober om 16.30 uur. Cinerama Filmtheater, Westblaak 18, 3012KL.

Bekijk hieronder de trailer van “Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas”: 
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.