UPDATE: Massale vissterfte Maassluis houdt aan (video)

16311
17 okt 2017

In het centrum van Maassluis zijn maandag honderden dode vissen gevonden in de gracht. Ze zijn door zuurstoftekort omgekomen.


Update 11/10/2017: Massale vissterfte Maassluis houdt aan (RTV Rijnmond)

Het zuurstofarme water in de Zuidvliet in Maassluis breidt zich uit richting Midden Delfland. Maandag werden honderden doden vissen aangetroffen in de Zuidvliet in het centrum. Lees meer

Oorspronkelijk bericht:


Medewerkers van Hoogheemraadschap Delfland proberen de nog levende vissen te redden. Ze worden gevangen en naar een andere vaart gebracht, meldt RTV Rijnmond.Het is nog niet bekend waardoor het zuurstoftekort is ontstaan. Een van de scenario's waar rekening mee gehouden wordt, is vervuild bluswater. Vorige week was er brand in de regio en vervuild bluswater kon mogelijk in Maassluis terechtkomen doordat onbekenden een stuw hebben vernield.

Maar een woordvoerder van Hoogheemraadschap Delfland benadrukt dat er ook andere mogelijke oorzaken zijn. "Het kan bijvoorbeeld ook een probleem met de riolering zijn of misschien heeft er wel iemand iets in het water geloosd wat er niet hoort."

Om er zeker van te zijn wat het zuurstoftekort heeft veroorzaakt, zijn monsters genomen. Die worden nu onderzocht. Het hoogheemraadschap verwacht nog wel enige tijd bezig te zijn met het vangen van de vissen. Ook wordt er zuurstof in het water gepompt.

Bron: NOS

Lees ook:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.