WK Kust Zuid Afrika: verslag dag 1

2747
08 nov 2017

Vandaag was de eerste wedstrijddag van het WK Kust in Zuid-Afrika. De kop is eraf, en na een moeizame start voor Rob,Tom en Remco mogen we uiteindelijk vanwege enkele bijzondere vangsten en goede prestaties toch van een zuitzonderlijke dag spreken voor het Nederlandse team!

Foto: tijdens het proefvissen voor het WK Kustvissen Senioren in Zuid Afrika ving Remco Geuze een ombervis (cob) van 1.45 mtr., 40 kg. Uiteraard is de vis weer netjes teruggezet.

Een kort verslag van bondscoach Arthur van Tienen:

"Frank Peene in vak A ging direct sterk van start en met 18 vissen en dik 14 kilo troefde hij iedereen af en viste zich naar een overall eerste plek. In vak B deed Rico 't Mannetje ondanks een mindere stek gewoon goede zaken en viste een gedegen 8e plek in een vak van 20.

In vak C kon Tom van de Pol geen potten breken de eerste anderhalf uur, maar Tom is een bijter en geeft nooit op! Na eerst 2 zeemeervallen gevangen te hebben scoorde Tom nog 3 gitaarroggen waarvan één van 98 cm.Tom pakte dankzij zijn late vangsten een prima 4e vakplaats.

Rob Punselie stond in het minste vak maar een gitaarrog van 85 cm. en een Eagle ray met een spanwijdte van 68 cm. leverde een 2e vakoverwinning voor het team op!


Rob met twee mooie eagle rays tijdens een training, die na een kort fotomoment hun vrijheid weer tegemoet zwommen.

Remco stond op een 'slakkennest' en kon tot het laatste half uur geen vis vangen. Uiteindelijk ving hij op de valreep één gitaarrog om de eer te redden, terwijl Remco afgelopen week tijdens een oefensessie nog 99 gitaarroggen ving in 4 uur tijd!

'Dik eerste'


Met twee eerste plaatsen, een vierde en een een achtste plaats werden we dik eerste vandaag! Het individuele klassement wordt aangevoerd door Frank Peene en Rob Punselie bezet de vijfde plaats.

Vandaag weer vroeg op voor de 2e wedstrijd!

Tot morgen!

Rob,Remco,Rico,Frank,Tom,Kees en Arthur"

Programma


De tweede en derde wedstrijd vinden op woensdag en donderdag plaats van 12:00 to 16:00. Op vrijdag, de laatste en doorslaggevende wedstrijd, vist men van 9.00 tot 13.00 uur. Daarna weten we al gauw welk land goud heeft gewonnen, hoe het individuele klassement eruitziet en wie in het Zuid-Afrikaanse visgeweld ten onder is gegaan.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide